Grafit u Severnoj Mitrovici: Svi smo mi Srećko Sofronijević, sretne ti rane junače

Grafit posvećen Srećku Sofronijeviću
Izvor: Kosovo Online

Na zidu bine na popularnoj „ploči“ u Severnoj Mitrovici, a u neposrednoj blizini mesta na kojem su juče pripadnici specijalnih jedinica kosovske policije i tržišni inspektori, svojom namerom o zatvaranju apoteke, izazvali gnev građana, a potom i sukob, danas je ispisan grafit posvećen teško povređenom Srećku Sofronijeviću iz Zvečana.

U znak zahvalnosti za hrabrost Sofronijevića, kojeg su pripadnici kosovskih specijalaca hicem iz vatrenog oružja teško ranili u leđa u Zvečanu, student medicine iz Novog Pazara Đorđe Mijailović je ispisao: "Svi smo mi Srećko Sofronijević. Sretne ti rane junače".

„Zbog jučerašnjih dešavanja u Kosovskoj Mitrovici i Zvečanu došao sam na ideju da na ovaj način zahvalim Srećku za hrabrost koju je pokazao. Nisam ni sam mogao da verujem šta se juče dešavalo, a kada sam čuo da je Srećko ranjen bilo mi je mnogo teško. Zato sam odlučio da ovekovečim njegovo ime na ovom zidu, iako on nije preminuo, već je živ i daće Bog da se oporavi. Smatram da neko ne treba da premine da bi ga pamtili“, rekao je za Kosovo onlajn autor grafita Đorđe Mijailović.

On je istakao da je potrebno više hrabrih i odlučnih ljudi poput Srećka Sofronijevića, kako bi se Srbi izborili sa terorom kojem su izloženi i kako bi opstali na svojim ognjištima.

rodić
14. Oktobar 2021.
jesmo kako da nismo...ko ga je terao da glumata junaka...sve ono od juče je bilo potpuno nepotrebno. Severeom Kosova vladaju vrlo opasne mafijaške grupe ovakva akcija je bila neophodna pa vi mlatite šta hožete
Ja
14. Oktobar 2021.
To je sila bila napad protiv naroda! narod zeli mir i stabilnost u svoju zemlju oni izmisljali nesto drugo samo da bi ulazili na sever u juznu pokrainu i pucali u narod i provocirali to je nepravda sto se srbiji godina cini u svojoj sopstvenoj zemlji to su kriminali lazi sila nepravda i terorista to rade godinama to se treba spreciti dosta je bila zlo sila i lazi jer je preterano !!!