Gujon: Biće mleka i sira za Narodne kuhinje na Kosovu

Arno Gujon
Izvor: Kosovo Online

Osnivač organizacije "Solidarnost za Kosovo" Francuz Arno Gujon, pamtiće 2019. godinu po proširenju farme krava muzara u Novom Brdu, jer će omogućiti veću proizvodnju mleka i sira, za korisnike Narodnih kuhinja na Kosovu, u kojima se svakodneno hrani 2.000 ljudi, prenosi Tanjug.

U nastupajućoj 2020. godini, poželeo je da mu prištinske vlasti ukinu zabranu ulaska na Kosovo, kako bi mogao da posećuje prijatelje, nosi pomoć u enklave, pomaže deci koja žive u rezervatima i kojima nedostaje sve ono što čini bezbrižno detinjstvo.

"Nadam se ukidanju zabrane. Do toga mora doći kako bismo mogli da nastavimo da se bavimo humanitarnim radom na Kosovu i Metohiji. To bi bilo dobro za sve, a pogotovo za one koji žive u enklavama. To je nešto za šta bi svi trebalo da kažu hvala, a ne da nam zabrane ulazak na Kosovo i Metohiju", poručio je Gujon.

Srbiji, u 2020. godini želi više beba, a manje spakovanih kofera, a Srbima na Kosovu više mira, a manje napetosti.

"To želim Srbima generalno, jer smo svedoci da su tenzije velike, kako u Crnoj Gori, tako i u Republici Srpskoj. Želim više mira za sve nas i napretka", rekao je Gujon.

Od 2004. godine humanitarna organizacija "Solidarnost za Kosovo" organizuje božićni konvoj, a koji je trenutno u toku.

"Desetak volontera iz Francuske ide po selima Kosova i Metohije, ne samo kako bi pružili materijalnu, već i moralnu pomoć ljudima koji žive tamo. Sada je u toku drugi božićni konvoj, a ja ne mogu da idem zbog zabrane kosovskih službi i bezbednosti. No, moji volonteri su tamo i oni prenose ljubav koju ja nosim u sebi prema Srbima koji žive na Kosovu i Metohiji", kaže Gujon.