Gujon: Burna godina na KiM, mnogo više napada i pretnji na srpski narod, deci odmor više nego potreban

Gujon sa decom na moru
Izvor: Twitter

Direktor Uprave za saradnju sa dijasporom i Srbima u regionu i osnivač humanitarne organizacije "Solidarnost za Kosovo" Arno Gujon saopštio je da je od početka godine na Kosovu bilo mnogo pretnji i napada na srpski narod i da je letovanje na koje je odveo decu sa Kosova više nego potreban.

„Ova godina je bila veoma burna na КiM, sa mnogo napada i pretnji na srpski narod i zato je odmor daleko od posebno teške svakodnevice više nego potreban deci. Ovde će mališani iz Кosovske Кamenice, Bosca, Strelice, Кololeča, Berivojca, Кuzmina, Prilužja, Radeva, Batusa i Lepine...“, naveo je u objavi na Tviteru Gujon.

Istakao je da su mnoga deca prvi put na moru i da će prvi put u životu uživati u raspustu na mirnom mestu i osećati se slobodno i bezbedno.

„Pored plaže, na koju idu svaki dan, deca uče da plivaju i bave se sportskim i umetničkim aktivnostima“, dodao je Gujon.

Naglasio je da će deca boraviti na moru sedam dana, i da će program njihovog boravka biti obogaćen krstarenjem po Bokokotorskom zalivu i obilascima znamenitih mesta na primorju Crne Gore.