Gujon: Neopisiv je osećaj kada sam sa visova Raške oblasti ugledao prelepe krajolike Kosova

Arno Gujon sa decom u selima u okolini  Novog Pazara
Izvor: Facebook

U poslednjem danu 2021. godine završena je podela humanitarne pomoći francuske organizacije "Solidarnost za Kosovo", koja je po prvi put, sem Srbima koji žive u kosovskim enklavama, podeljenima i porodicama u Raškoj oblasti.

Francuski humanitarac Arno Gujon, kojem kosovske vlasti već duže vreme ne dozvoljavaju ulazak na Kosovo, bio je sa svojim volonterima u selima u okolini Novog Pazara i Raške, a kako je naveo na svom Fejsbuk nalogu, osećao se veoma srećno kada je sa planinskih vrhova Rogozne video Kosovo.

"Puno mi je srce što sam opet u humanitarnoj misiji sa francuskim volonterima i mojim prijateljima iz Gračanice i Srbice. A ne mogu da vam opišem svoju sreću kada sam sa planinskih visova raške oblasti ugledao prelepe krajolike Kosova i Metohije. Dok je srpski deo tima još juče završio sa deljenjem pomoći u kosmetskim enklavama, mi smo danas obradovali decu u četiri seoske škole na planini Rogozni u mestu Žunjeviće blizu Novog Pazara", napisao je Gujon.

Prema njegovim rečima, božićni paketići, školski rančevi i pribori utopliće srca ovih ljudi i dece tokom prazničnih dana u ovim hladnim predelima.

"Retko se desi da ih neko obiđe, a još ređe da im nešto pokloni zbog čega je njihova sreća bila još veća. Preostale šporete za drva, namirnice i hemiju podelili smo domaćinstvima po obroncima planine Rogozne. Zahvalnost bake Olge iz sela Drogočevo za pruženu pomoć izbrisala je sav umor od napora koji smo uložili probijajući se kroz blato do njene kuće", poručio je Gujon.