Gujon poslao novu pomoć na Kosovo, ne odustaje od 17. Božićnog konvoja

Arno Gujon
Izvor: Kosovo Online

Francuski humanitarac Arno Gujon objavio je na Instagramu da je novi kontigent pomoći namenjen srpskoj deci na Kosovu iz Grenobla krenuo ka Gračanici i da uprkos pandemiji ne odustaje od organizovanja 17. tradicionalnog Božićnog konvoja.

"Danas u snegom zavejanom Grenoblu, volonteri humanitarne organizacije 'Solidarnost za Kosovo', uprkos hladnoći završavaju utovar kontigenta nove garderobe, obuće, igračaka i školskog pribora u šleper koji će krenuti na dug put ka Kosovu i Metohiji", napisao je Gujon.

Gujon je podelio i interesantnu priču vezanu za vozača, koji će dopremiti humanitarnu pomoć u Srbiju.

"Pred sam polazak, iz kamiona izlazi vozač koji se na kolebljivom engleskom jeziku predstavlja sledećim rečima: Ja sam Darko. Ja sam Srbin, rođen sam na Kosovu, i moja supruga takođe. To je bilo veliko iznenađenje za celu ekipu. Međutim, još veće iznenađenje doživeo je Darko saznavši da će prevoziti humanitarnu pomoć namenjenu njegovom narodu i da u Francuskoj, gle čuda, postoji 12.000 donatora koji već 17 godina bez prestanka svojom velikodušnošću ulepšavaju božićne praznike deci sa Kosova i Metohije. Ni maska koju je nosio na licu nije mogla da sakrije emocije i iskazanu zahvalnost za ono što radimo. Na trenutak svi su zaboravili na hladnoću osetivši veliko zadovoljstvo i toplinu oko srca. Kamion je krenuo ka Gračanici. Darku želimo srećan put a našim volonterima uspešne pripreme za 17. tradicionalni božićni konvoj koji planiramo da, uprkos teškoj epidemiloškoj situaciji, realizujemo krajem ove godine", napisao je Gujon.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Arno Gujon (@arno.gujon)