Gujon: U Mogili izgrađen hangar za smeštaj poljoprivrednih mašina narodne kuhinje

Hangar
Izvor: Twitter

Osnivač humanitarne organizacije "Solidarnost za Kosovo" Arno Gujon saopštio je da je u Mogili na istoku Kosova izgrađen poljoprivredni hangar namenjen zaštiti vrednih poljoprivrednih mašina koje koriste Narodne kuhinje ”Majka devet Jugovića” u svom radu.

Gujon je na Tviteru napisao da je "Solidarnost za Kosovo" izdvojilo 23.000 evra za izgradnju ovog hangara.

"U Mogili na istoku Kosova i Metohije izgradili smo poljoprivredni hangar od 125 kvadratnih metara u koji je Solidarnost za Kosovo uložila 23.000 evra. Novi hangar namenjen je zaštiti vrednih poljoprivrednih mašina koje koriste Narodne kuhinje”Majka devet Jugovića” u svom radu. Od sada, mehanizacija neće više biti izložena vremenskim nepogodama, koje su česte u ovom delu Srbije, a poljoprivredna delatnost dobija novi zamah", istakao je Gujon.

On je naglasio da ova humanitarna organizacija u saradnji sa eparhijom raško-prizrenskom, od 2013. godine pomaže Srbima sa KiM koji se bave poljoprivredom.

"Od 2013. otvorili smo, u saradnji sa eparhijom raško-prizrenskom, farme goveda, koza i živine, pokrenuli smo proizvodnju sira, konzervi, džema i sokova, kupili brojne plastenike i poljoprivredne mašine. Srbi sa KiM su vredni i radni i zato se radujem kada možemo na ovaj način da im pomognemo", rekao je Gujon.