Gujon: U saradnji sa Eparhijom raškom-prizrenskom pokrećemo četiri nova projekta

Arno Gujon
Izvor: Facebook

Direktor Uprave za saradnju sa dijasporom i Srbima u regionu i osnivač humanitarne organizacije "Solidarnost za Kosovo" Arno Gujon najavio je četiri nova poljoprivredna projekta u enklavama na Kosovu ukupne vrednosti 133.000 evra.

„Uskoro pokrećemo u saradnji sa Eparhijom raško-prizrenskom četiri nova poljoprivredna projekta u enklavama na Кosovu i Metohiji. U kupovinu i postavljanje novih staklenika, izgradnju pogona za proizvodnju voćnih sokova i proširenje kapaciteta postojećih farmi humanitarna organizacija ’Solidarnost za Кosovo’ uložiće 133 000 evra“, naveo je u objavi na Fejsbuku Gujon.

Istakao je da je od otvaranja prve farme u Novom Brdu 2013. godine humanitarna organizacija finansirala preko 10 takvih projekata koji i danas čine čvrst i funkcionalan proizvodni lanac koji obezbeđuje samoodrživost Narodnih kuhinja i omogućava ljudima da žive od svog rada.

„Veoma sam srećan i ponosan što smo ove godine uspeli da skupimo dovoljno donacija ne samo za jedan, već za četiri značajna projekta za svakodnevni život naših ljudi sa Кosova i Metohije“, dodao je u objavi Gujon.