Gujon: Uskoro završetak radova na dve osnovne škole i ambulanti u Kosovskom Pomoravlju

Arno Gujon.jpg
Izvor: Print Screen

Osnivač humanitarne organizacije "Solidarnost za Kosovo" Arno Gujon najavio je završetak radova na dve osnovne škole, u Tomancu i Rajanovcu u Kosovskom Pomoravlju, i jednoj ambulanti kod Velikog Ropotova, a kako je dodao, zajedno sa Eparhijom raško-prizrenskom radi se na pet poljoprivrednih projekata vrednih 76.000 evra, prenose Novosti.

Gujon je istakao da je „Solidarnost za Kosovo“ početkom avgusta, dvanaesti put zaredom, organizovala letovanje na moru, u Tivtu, za četrdeset dvoje srpske dece iz kosovskih enklava.

„To im je dalo mogućnost da osete slobodu, da se osećaju bezbedno. A to je ono što im najviše nedostaje. Pogotovo što je ove godine bilo dosta napada i tenzija na KiM. To se odražavalo i na njih“, istakao je Gujon u intervjuu za Novosti.

Govorio je i o drugim aktivnostima ove humanitarne organizacije.

„Šaljemo pomoć za narodne kuhinje i postojeća gazdinstva koja smo prethodnih godina zajedno razvijali“, rekao je Gujon.

Prema njegovim rečima, pomoć organizaciji stiže od Francuza koji nisu zaboravili francusko-srpsko prijateljstvo, kao i dobrovoljnih priloga građana.

„Nabavili smo tako traktore, multikultivatore i stoku, izgradili mlekare i plastenike, bazen sa stajsko đubrivo, otvorili mehaničarsku radnju za popravku mašina...“, istakao je Gujon.

Na pitanje, kako sve postiže, s obzirom na to da je predsednik Uprave za saradnju sa dijasporom i Srbima u regionu i na čelu organizacije "Solidarnosti za Kosovo", Gujon ističe da je tajna u sjajnim timovima.

„Imam sjajne timove, kako u Upravi u kojoj sam skoro tri godine, tako i u humanitarnoj organizaciji koja postoji već 18 godina. Radim s profesionalcima koji mogu da postignu sve ciljeve koje smo zacrtali. U takvim uslovima sve može da se uradi“, zaključio je Gujon.

Inače, Gujonu su 2018. prištinske vlasti zabranile ulazak na Kosovo.