Hadžiu: Ukoliko je bilo propusta institucija u slučaju trudnice koja je ubijena, odgovorni će snositi posledice

Aljbuljena Hadžiu
Izvor: Reporteri

Ministarka pravde Aljbuljena Hadžiu je upozorila da će ukoliko se dokaže da je bilo propusta u institucijama u slučaju trdunice koja je sinoć ubijena u dvorištu Ginekološke klinike Prištini, odgovorni snositi krivičnu odgovornost, prenosi Koha.

Hadžiju je rekla da će odgovorni morati da snose krivičnu odgovornost.

„Onog trenutka kada se bude dokazalo da je u institucijama napravljen propust u slučaju ubistva trudnice, odgovorno lice će podneti ostavku a doći će i do ostavki i smena”, rekla je Hadžiu nakon današnjeg hitnog sastanka u vezi slučaja.

Ona je za ovaj tragični slučaj okrivila Tužilaštvo, a bilo je i optužbi na račun sudija koje, prema njenim rečima, zanemaruju takve slučajeve.

„Osumnjičeni je pušten u redovnom postupku nakon prijave za fizičko nasilje. Sudije zanemaruju takve slučajeve. To je neodgovornost tužioca. Stalno pozivamo na zaštitu žena žrtava nasilja. Da je tužilaštvo bilo na visini zadatka tragedija je mogla da se spreči”, dodala je Hadžiu.

Ona je naglasila da je i u prethodnim slučajevima tražena ostavka odgovornih lica, ali kako kaže, niko nije preuzeo moralnu i krivičnu odgovornost a ministar nema mandat da razrešava sudije i tužioce.