Hadžiu: Utvrditi koji sudija je zanemario optužnicu protiv Krivaće 2013. godine

Aljbuljena Hadžiu
Izvor: Ekonomia Online

Ministarka pravde Aljbuljena Hadžiu izjavila je da mora da se utvrdi koji je sudija još 2013. zanemario optužnicu protiv Dardana Krivaće, glavnog osumnjičenog za ubistvo 18-godišnje devojke u Uroševcu, prenosi Gazeta ekspres.

Ministarka Hadžiu je nemarnost tog sudije nazvala skandalom jer nije u potpunosti pregledao optužnicu podignutu protiv Dardana Krivaće još 2013. godine. Kako je rekla, prošlo je skoro osam godina, a ročište u vezi sa tim slučajem nije održano, dok je glavni osumnjičeni, Krivaća, tada pušten, a da nije ni saslušan.

Ona je rekla da očekuje od Sudskog saveta Kosova da razjasni o kom sudiji je reč i da se protiv njega preduzmu disciplinske mere.

"Verujem da bi Sudski savet Kosova trebalo sutra da se izjasni i razjasni ko je taj sudija i da pokrene disciplinski postupak protiv njega", izjavila je Hadžiu.

Ona je navela da to nije prvi slučaj u pravosuđu da sudija ne odreaguje na pravi način kada se desi ubistvo ili neki drugi zločin.

"Svaki put kada imamo ovakve slučajeve teških ubistava, vidimo novi skandal u pravosudnom sistemu ili u sistemu bezbednosti. Kako bi se izbegli ovakvi krivični slučajevi, maksimalno se treba angažovati u sistemu provere", dodala je ona.