Hajdari: Preduzeli smo antidamping mere za određene proizvode iz Srbije

Rozeta Hajdari
Izvor: Klan Kosova

Kosovska ministarka industrije i trgovine Rozeta Hajdari izjavila je da su danas donete dve odluke o antidamping zaštitnim merama za određene proizvode koji se uvoze iz Srbije, prenosi Kljan Kosova.

„Danas, 8. oktobra, doneli smo dve odluke o antidamping merama zaštite za određene proizvode koji se uvoze iz Srbije. Jedna odluka nameće antidamping meru od 3 centa po kilogramu na uvoz životinjskog i živinskog koncentrata iz Srbije. Druga odluka nameće antidamping meru od 3 centa za građevinske blokove poreklom iz Srbije“, rekla je Hajdari na konferenciji za novinare.

Istakla je da su obe odluke donesene u skladu sa Ustavom i Zakonom o antidamping merama.

„Odlukama su prethodile odvojene istrage i analiza odeljenja trgovine koje je postupilo u skladu sa zahtevima lokalnog proizvođača.  Istrage su potvrdile da se pomenuti proizvodi prodaju po nižoj ceni na tržištu Kosova nego na tržištu zemlje porekla, odnosno Srbije“, rekla je Hajdari.

Naglasila je da su 24. septembra ove godine poslali pismo CEFTI da se Kosovo predstavlja bez posredovanja UNMIK-a.

Hil
08. Oktobar 2021.
A imate li svoje proizvode te vrste da bi ovo nazvali anti dampigom?, nema, znaci da nije ovo u pitanju vec patoloska mrznja!!
jani
08. Oktobar 2021.
najbolja vino na evropu su na kosovu STON castel vino S vino iz sujareke samo za jedan dan serbija kupio 1 milion litara na jedan dan dodjite vidite kakve fabrike su otvorili gledajte na youtube ili na kanal RTK produck of kosovo nije kako vi ste palili sve otvorenu su sad
haki
08. Oktobar 2021.
koji proizvode vi subvencjonirate mi imamo za damping vi cigle mi cigle vi mleko mi mleko vi trenerka ciprle mi imamo isto i vise kvalitetno za Eu sva sta damping stavi za istu robe svas sta imamo