Haradinaj Stubla: Kosovo i Saudijska Arabija partneri u borbi protiv ISIS

Meljiza Haradinaj Stubla i saudijski ministar inostranih poslova
Izvor: MSP Kosova

Kosovska ministarka spoljnih poslova i dijaspore Meljiza Haradinaj Stubla razgovarala je danas na video sastanku sa ministrom spoljnih poslova Kraljevine Saudijske Arabije princom Fejsalom bin Farhan Al Saudom, a jedna od tema je bila i zajednička saradnja u borbi protiv Islamske države.

Haradinaj Stubla sa saudijskim kolegom razgovarala i o pitanjima produbljivanja bilateralnih odnosa, navodi se u saopštenju Ministarstva spoljnih poslova i dijaspore.

Kako se ističe, ministarka je izrazila zahvalnost na "kontinuiranoj podršci Kraljevine Saudijske Arabije u jačanju međunarodnog subjektiviteta Kosova i posvećenosti povećanju diplomatskog prisustva na Bliskom istoku".


"Kosovo je u novom istorijskom zamahu produbljivanja diplomatskih odnosa sa Bliskim istokom i današnji virtuelni sastanak sa princom Al Saudom potvrđuje naše dobre odnose sa Kraljevinom Saudijskom Arabijom. Posvećeni smo povećanju bilateralne komunikacije i saradnje, ali i multilateralizma, kako bismo unapredili naše zajedničke interese za stabilnost i bezbednost u regionu", rekla je  Haradinaj Stubla.

Tokom razgovora, Haradinaj Stubla je naglasila posvećenost međusobnim zvaničnim posetama.

"Radujemo se i postizanju bilateralnih sporazuma o saradnji, posebno u povećanju saradnje po bezbednosnim pitanjima kao globalni partneri u borbi protiv ISIS", zaključila je Haradinaj Stubla.

tosa
02. Decembar 2020.
Ova vest je vic dana...
Zvonko
02. Decembar 2020.
Nezna se ko bolje prica viceve...ili ova Stubla ili Osmani 😂