Hrvatski savez: Nismo vređali Srbe, to su učinili albanski navijači

zastava hrvatska-kosovo
Izvor: nspm

Hrvatski nogometni savez (HNS) dobio je obaveštenje od Uefe da ga je "FARE" prijavio za rasizam i diskriminaciju, ali iz tog Saveza navode da sporne parole nisu uvzikivali navijači Hrvatske, već samo Albanije, prenosi Jutarnji.

Kada to bude zvanično preneto, HNS-u će biti dato vreme da odgovori žalbom, posle čega će Uefa doneti odluku o mogućoj kazni.

FARE (Fudbal protiv rasizma u Evropi) je izvestio o povicima "Ubij Srbina", kao i "Srbe na vrbe", ali su Srbi "dodatno 'naduvali' priču", pa su na meti albanski i hrvatski savez, konstatuje Jutarnji.

Hrvatski savez se ograđuje i navodi da su to uzvikivali albanski navijači, koji su se nalazili iza gola, a bili su veoma glasni.

"Očekivali su da će im se pridružiti navijači Hrvatske, pošto su na našem jeziku to skandirali, ali to se nije desilo", piše Jutarnji i navoi da se skandiranju "pridružio samo mali deo Hrvata", na čemu će HNS bazirati svoju odbranu.

"Mislim da smo objektivni kad kažemo da se to nije izraženo čulo od naših navijača, iako smo svesni koliko je to teška stvar politički i na svaki drugi način. Kad se ranije događalo, muški smo stali i rekli - jeste, dogodilo se. Međutim, sada bi nam bilo krivo i nećemo nikome dopustiti da nam to pripiše", rekao je predstavnik HNS-a.

Dodao je da nije bilo hrvatskih zastava neprimerenog sadržaja.