Inspekcija zaustavila radove na zgradi u kojoj stanuje porodica Kadrija Veseljija

zgrada Veselji
Izvor: Reporteri

Opštinski inspektorat zaustavio je radove na krovu zgrade u kojoj živi porodica bivšeg predsednika DPK Kadri Veseljija, jer je prekoračena saglasnost koju je izdala Opština za popravku postojećeg krova, prenosi Reporteri.

Prestanak radova potvrdio je direktor Inspektorata u Prištini Adonis Tahiri, koji je rekao da su stranku primorali da ukloni izgrađeni deo bez opštinske saglasnosti.

"Utvrđuje se svaki mogući višak, radovi se zaustavljaju i preduzimamo mere kao i u svakom drugom slučaju. To se dogodilo pre nekoliko nedelja, vratilo se na nultu tačku i sada je sve u skladu sa dozvolom", rekao je Tahiri.

Tahiri je dodao da inspektori prate nastavak radova, kako bi bili sigurni da se oni izvode u skladu sa zahtevima Opštine.

"Radovi u tom delu sada se izvode prema saglasnosti dobijenoj od Direkcije za urbanizam za sanaciju krova. Dakle, nije reč o nadgradnji. Inspektori s vremena na vreme prate kako bi videli da li se stranka pridržava dozvole koju ima", rekao je Tahiri.

Saglasnost u Opštini za obnovu krova zatražila je Veselijeva supruga Violeta Veselji, navodi Reporteri, koja je izjavila da se ovim pitanjem nije bavila i da ne može da da nikakav odgovor.

Saglasnost izdata 10. oktobra ove godine obavezuje investitora da ne menja visinu zgrade i da očuva njenu arhitekturu.

Tačka 7 dokumenta upozorava da će se, ako investitor izvodi radove koji nisu navedeni u saglasnosti, radovi tretirati kao nezakonite.

U izjavi o imovini za 2019. godinu, Veselji je proglasio stan u Prištini u vlasništvom njegove supruge.