Italijanski Kfor donacijama pomaže rad narodnih kuhinja na Kosovu

Donacija italijanskog Kfora Narodnim kuhinjama
Izvor: Narodne kuhinje na KiM-MDJ

Pripadnici italijanskog Kfora dopremili su pomoć u raznovrsnim namirnicama, koja je raspoređena kako na severu, tako i na jugu Kosova, čime su doprineli da narodne kuhinje na tim prostorima nesmetano rade i da korisnici nastave da dobijaju svoj topli obrok.

Kako su saopštili iz NVO "Narodne kuhinje na KiM-MDJ" takva vrsta podrške izuzetno je značajna za njihov rad, budući da je politička situacija na Kosovu dovela narod do egzistencijalne krize.

"Pomoć koju nam pružaju, jako je važna za naš rad. Italijanski Kfor ne pomaže prvi put, već su nam mesecima unazad pružali značajnu podršku. Narod na ovim prostorima gotovo da preživljava. Surova svakodnevnica, veoma loša ekonomska i politička situacija, dovela je narod do egzistencijalne krize. Svaka pomoć koja pristigne je od izuzetnog značaja kako bi kuhinje mogle neometano da funkcionišu", navodi se u saopštenju.

Iz Organizacije su izrazili zahvalnost italijanskim pripadnicima Kfora, što su uvideli značaj pružanja pomoći i pružili priliku Narodnim kuhinjama da nastave da rade.

"U ime naše celokupne organizacije upućujemo iskrenu zahvalnost našim dobročiniteljima, ne samo na pruženoj pomoći već i na razumevanju i spremnosti da saslušaju naše probleme i da nas u skladu sa tim podrže", poručuju iz NVO "Narodne kuhinje na KiM-MDJ".