Izgradnja nove sportske hale u opštini Štrpce

Goran Rakić i Dalibor Jevtić
Izvor: Ministartsvo za zajednice i povratak

Ministar za zajednice i povratak, Goran Rakić i gradonačelnik Opštine Štrpce, Dalibor Jevtić potpisali su danas memorandum o izgradnja sportske hale na placu isturenog objekta OŠ "Staja Marković" u selu Gornja Bitinja u opštini Štrpce, saopštilo je Ministarstvo za zajednice i povratak

Sportska hala vrednosti od preko 200.000 evra, čija izgradnja bi trebalo da počne na proleće, biće u potpunosti  finansirana sredstvima Ministarstva za zajednice i povratak, a objekat od 600 kvadratnih metara će biti opremljen sportskim rekvizitima. 

Nakon potpisivanja Memoranduma dvojica zvaničnika su istakla da je projekat značajan jer će sportsku halu sem učenika ove škole moći da koriste klubovi iz opštine Štrpce kao i svi sportisti kojima će na ovaj način biti poboljšani uslovi za rad i treninge.

"Ako želite zdravu i uspešnu omladinu morate im obezbediti i uslove za to. Mi smo shvatili značaj izgradnje ovog objekta i bez oklevanja smo podržali realizaciju projekta. Ovo je samo mali deo projekata koje planiramo da realizujemo u ovoj godini a svi oni će biti usmereni na bolje uslove u obrazovanju, sportu, zdravstvu, generalno u svakodnevnom funkcionisanju građana", kazao je ministar za zajednice i povratak Goran Rakić.

Gradonačelnik opštine Štrpce Dalibor Jevtić je po potpisivanju Memoranduma istakao da se data obećanja realizuju i da će opština Štrpce u budućnosti u svakom segmentu biti razvijenija.

"Mnogo toga je urađeno u prošlosti ali takođe želim da još jače nastavimo sa razvojem Štrpca u narednom periodu. Pomoć poput ove nam je značajna, hvala ministarstvu i ministru Rakiću koji je odmah izašao u susret nakon mog predloga. Neću oklevati da pokucam na sva vrata kako bi Štrpce i infrastrukturno i u svakom drugom pogledu bilo opština za primer", rekao je Jevtić.  

Na sastanku je istaknuto da će Ministarstvo za zajednice i povratak i Opština Štrpce i u budućnosti blisko sarađivati na poljima značajnim za bolji život građana.