Jevtić: U Gojbulji pojačano prisustvo policije

Dalibor Jevtić
Izvor: Ministartsvo za zajednice i povratak

Nakon više apela upućenih kosovkim vlastima i međunarodnoj zajednici da se zaustavi rastući trend nasilja nad Srbima i srpskom imovinom, posebno nakon dva uzastopna incidenta u selu Gojbulja u Opštini Vučitrn, ministar za zajednice i povratak u kosovskoj vladi Dalibor Jevtić je objavio na Tviteru da je pojačano prisustvo policije u tom selu.

"U Gojbulji od juče veće prisustvo policije. U medjuvremenu uhapšen jedan od mladića koji je ovih dana uznemiravao Srbe u ovom selu kraj Vučitrna. Od suštinske važnosti je da se meštani danas osećaju sigurnije nego u prethodnim danima kada su bili na različite načine napadani“, naveo je Jeftić u objavi.

Nakon serije incidenata u selu Gojbulja kraj Vučitrna i nakon apela i razgovora sa direktorom Policije i komandantom KFOR-a dobio sam uveravanja da će biti pojačano prisustvo policije kao i veće angažovanje KFOR-a. Nadam se da će ovo dati rezultata i zaustaviti napade na Srbe.

Usred bela dana grupa mlađih Albanaca je na zgradi osnovne škole u Gojbulji ispisala grafite OVK i nacrtala albansku zastavu, a to ispisivanje grafita je ponovljeno i sutradan.