Kancelarija za KiM: Desetočlana porodica Maksimović iz Ručevice dobiće novu kuću

Porodica Maksimović
Izvor: Kancelarija za KiM

Desetočlana porodica Maksimović iz zaseoka Ručevica, u blizini sela Ajnovce u Kosovskom Pomoravlju dobiće novu kuću zahvaljujući sredstvima Kancelarije za Kosovo i Metohiju, navodi se u saopštenju Kancelarije.

Tri generacije ove socijalno ugrožene porodice, u kojoj je troje male dece uzrasta 9, 7 i 4 godine, do sada su živeli u trošnoj kući staroj više od 100 godina. Radovi će početi početkom naredne godine i oni će se brzo useliti u novi dom.

Pomoćnica direktora Кancelarije za КiM za infrastrukturne projekte, Jelena Stojković kaže da je veoma ponosna na ovaj projekat, pre svega zato što će mališani iz porodice Maksimović odrastati u zdravijim uslovima.

"Mi iz Кancelarije za Кosovo i Metohiju smo presrećni što ćemo ovoj vrednoj, višečlanoj porodici izgraditi poptuno novu kuću, a posebno smo ponosni na činjenicu da će mali Filip, Mateja i Bogdan svoje detinjstvo provoditi u zdravijim i komfornijim uslovima", ističe Stojković i dodaje da je ovo samo jedna u nizu pomoći porodicama u Кosovskom Pomoravlju.

Kako je dodala Stojković, samo tokom ove godine izdvojeno je ukupno 89 miliona dinara za stambenu gradnju u Pomoravlju, kroz izgradnju kuća, rekonstrukciju, sanaciju i adaptaciju stambenih objekata, od čega je veliki deo izdvojen i za pomoć u građevinskom materijalu.

"Mi ćemo nastaviti i u narednoj godini da ulažemo u infrastrukturne projekte, kako u Pomoravlju, tako i u svim delovima Кosova i Metohije, jer nam je važno da naš narod ostane na svojim vekovnim ognjištima, u novim domovima koje će ostaviti svojim budućim pokolenjima", zaključuje Stojković.