Kancelarija za KiM na Sajmu turizma pod sloganom "Doživi Kosovo i Metohiju"

Štand Kancelarije za KiM na Sajmu turizma
Izvor: Kancelarija za KiM

Na 45. Međunarodnom sajmu turizma, u hali 4 Beogradskog sajma, pod sloganom "Doživi Kosovo i Metohiju "i ove godine biće predstavljen turistički potencijal Kosova, saopšteno je iz Kancelarije za KiM.  

"Na štandu Kancelarije za Kosovo i Metohiju od 22. do 25. februara, kulturno blago Kosova i Metohije, manastire Eparhije raško-prizrenske i kosovsko-metohijske, planinski turizam, gastronomske specijalitete, kvalitetna vina, privredne potencijale i prirodna bogatstva pokrajine, predstaviće opštine Kosovska Mitrovica, Zubin Potok, Štrpce, Zvečan, Leposavić, Orahovac, Grad Priština i Kosovsko Pomoravlje (Gnjilane, Vitina, Kosovska Kamenica i Novo Brdo), po sledećem rasporedu: Kosovska Mitrovica, 22. februara u 12 sati, Zubin Potok 22. februara u 14 sati, Štrpce 22 februara u 18 sati, Grad Priština 23. februara u 15 sati, Kosovsko Pomoravlje 24. februara u 12 sati, Zvečan 24. februara u 14 sati, Leposavić 25. februara u 12 sati", navedeno je u saopštenju.

Prigodno otvaranje štanda Kancelarije za Kosovo i Metohiju, biće upriličeno u petak, 23. februara, u 13 sati. 

"Svakog dana, u vreme trajanja Sajma, na štandu Kancelarije za Kosovo i Metohiju biće organizovana i degustacija vina orahovačkog vinogorja, koje će predstavljati porodične vinarije ovog kraja. Pored brojnih sadržaja u vidu prezentacija turističkih destinacija Kosova i Metohije, posetioci će na štandu Kancelarije za KiM moći da uživaju u bogatom kulturno – umetničkom programu i degustaciji domaćih proizvoda i vina sa Kosova i Metohije", najavljuju iz Kancelarije za KiM.