Kancelarija za KiM organizovala letovanje za 80 dece sa Kosova

Deca na letovanju u Crnoj Gori
Izvor: Kancelarija za KiM

Kancelarija za Kosovo i Metohiju u saradnji sa humanitarnom organizacijom "Srpska solidarnost" organizovala je putovanje na more za decu iz socijalno-ugroženih porodica sa teritorije Kosova.

Ukupno 80 dece školskog uzrasta boravi sedam dana u Sutomoru u Crnoj Gori.

Đaci su podeljeni u dve grupe zbog epidemioloških mera, prva grupa juče je završila letovanje dok je druga grupa stigla, navedeno je u saopštenju. 

Tokom boravka na primorju, njima je organizovan i niz edukativno-zabavnih aktivnosti.

Decu je obišla pomoćnica direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju, Svetlana Miladinov i tom prilikom poručila da je za Kancelariju i nju lično jedan od prioriteta da deca iz naše južne pokrajine imaju bolje uslove za odrastanje.

"Svesni smo da mladi sa Kosmeta žive u težim uslovima i okolnostima nego mladi u drugim delovima Srbije. Zato je naš zadatak i obaveza kojoj smo sa zadovoljstvom posvećeni da našoj deci sa Kosova i Metohije omogućimo srećnije odrastanje. Zbog toga smo se i potrudili da im organizujemo ovaj put, a posebno me je dirnuo to što većina dece iz ove grupe nikad nisu bila na moru“, istakla je Miladinov.

Ona je navela da su putovanja mladih sa svojim vršnjacima važna i za socijalizaciju dece.

Zbog toga je ovo samo jedno u nizu putovanja za decu iz socijalno ugroženih porodica sa prostora Kosova i Metohije koje je organizovala Kancelarija za KiM u saradnji sa partnerima.

Prethodno je dve stotine dece boravilo na Tari, a ovakve aktivnosti će se sprovoditi i ubuduće, istaknuto je u saopštenju Kancelarije za KiM.