Kancelarija za KiM: Rešeni stambeni problemi još četiri porodice iz Kamenice

Stambeno zbrinjavanje porodica u Kosovskoj Kamenici
Izvor: Kancelarija za KiM

Još četiri socijalno ugrožene porodice u opštini Kosovska Kamenica rešiće svoje dugogodišnje stambene probleme zahvaljujući sredstavima Kancelarije za Kosovo i Metohiju, navedeno je u saopštenju Kancelarije za KiM.

Porodica Srđana Dejanovića dobiće kompletnu nadogradnju kuće, a domaćinstva Nataše Đorđević, Sretena Dikića i Novice Simića dobiće pomoć u vidu građevinskog materijala za obnovu postojećih kuća na kojima će biti zamenjeni prozori, vrata, crep, podne obloge, renovirana kupatila, fasade i ostala oštećenja.
"Samo ove godine u stambeno zbrinjavanje u Kosovskoj Kamenici, Kancelarija je uložila više od 23,2 miliona dinara, a 103 porodice iz ove opštine dobile pomoć", navodi se u saopštenju.

Pomoćnica direktora Kancelarije za KiM za infrastrukturne projekte Jelena Stojković objašnjava da su pomoć u vidu osnovnog građevinskog materijala dobile porodice koje žive u ruiniranim kućama, sa vrlo ograničenim novčanim primanjima, a neki od članova porodica su i teškog zdravstvenog stanja. Njihove zahteve je komisija na terenu uvažila kao prioritetne. 
"Stambeno zbrinjavanje jedan je od prioriteta Kancelarije za KiM, mi smo uvek tu da zajedno sa našim ljudima na terenu, predsednicima privremenih organa pružimo pomoć onima kojima je to najpotrebnije. Osim pomoći koju smo kontinuirano pružali, sada smo na kraju godine odvojili sredstva za još nekoliko porodica kojima je bila potrebna neka vrsta pomoći u stambenom zbrinjavanju. Na ovome nećemo stati, već nastavljamo ovim tempom i naredne godine", izjavila je Stojkovićeva.

Ona je naglasila da je ove godine opredeljen rekordan budžet za stambenu pomoć porodicama koje žive južno od Ibra.

"Izuzetno tešku situaciju u opštini Kosovska Kamenica izazvale su i poplave početkom godine, pa je Kancelarija svojim sredstvima pomogla i 28 domaćinstava čiji su pomoćni objekti oštećeni u poplavama, a značajna ulaganja su bila i u sanaciju infrastrukture", dodala je Jelena Stojković.