Kancelarija za KiM: Upućeni hrana, voda, pumpe i sušači u mesta pogođena poplavama

Kancelarija za KiM
Izvor: Kancelarija za KiM

Kancelarija za Kosovo i Metohiju u saradnji sa predsednicima opština i privremenih organa u srpskim sredinama obezbedila je večeras pakete hrane i vode za najugroženije porodice i domaćinstva u centralnom Kosovu i Metohiji pogođene poplavama. Pomoć će im stići u toku sutrašnjeg dana.

U najteže pogođena naselja upućene su i raspoređene crpne pumpe, a u pojedina domaćinstva i mašine za isušivanje prostorija. Tri pumpe velikog kapaciteta na putu su ka Prilužju, gde se večeras reka Sitnica izlila i došla do stambenih zgrada.

Sa narodom pogođenim poplavama na terenu su i pomoćnici direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Svetlana Miladinov i Ivan Vujić.

Meštane sela Lepina kod Lipljana, koje je pogođeno poplavama, večeras je obišao Ivan Vujić, koji je poručio građanima da će nadležni pomoći u saniranju štete.

“Najvažnije je da niko nije životno ugrožen, a Kancelarija za Kosovo i Metohiju i Vlada Srbije pomoći će našem narodu u saniranju štete. Čim se voda povuče, započećemo popravku kuća, puteva i bićemo brzi i efikasni u obavljanju tog zadatka. Imao sam priliku da razgovaram sa nekoliko meštana večeras, oni su zabrinuti s razlogom, ali imaju poverenja u nas i znaju da ćemo im pomoći”, naveo je Vujić.