Kastrati: Pasoš Kosova koristim kao podmetač za šolju, ionako imam nula viza u njemu

Pasoš Kosova
Izvor: Insajderi

Devojka je na Tviteru napisala da pasoš Kosova ne koristi za putovanja, već kao podmetač za šolju ili nogicu stolice, označivač za knjige ili čak umesto kuhinjskih rukavica, prenosi Nova S.

Mnogi su odložili pasoše dok se ne obuzda pandemija, ali pasoši Kosova ni ranije nisu mnogo služili za ono čemu su namenjeni.

“Za šta koristim moj pasoš, pošto imam nula validnih viza u njemu”, napisala je jedna Tviterašica sa Koaova

Pasoš Kosova je putna isprava koja se izdaje građanima jednostrano proglašene i sporne Republike Kosovo, ali je glavna prepreka građanima za putovanje.

Vredi koliko i pasoš Bangladeša, Irana i Libana, piše Slobodna Evropa.

Na skali od 1 do 104, rangiran je na 96. mestu i s njim se može bez prethodno dobijene vize putovati u 38 država Azije, Afrike, Bliskog istoka, te Balkana, na osnovu Henli Pasport Indexa za 2018.

 

Poslednji Janjičar
01. Mart 2021.
Nije kriv pasoš, koliko su moralno odgovorni oni koji bi trebali da brinu o ljudima. Pored toliko Međunarodnih savetnika i organizacija, Kosovo je trebalo biti prvo primljeno u EU.
Ali svima, odgovara mufte. Bez radikalnih promena u zemljama Regiona, Niko neće biti primljen u EU.
Ni jedna zemlja ne ispunjava ni minimum obaveza, koje neću navoditi.
Swiss
03. Mart 2021.
PA neka isupni i EU svoja obecanja a ne samo da diktira drugima naredbe i raznorazne uslove . EU je jedna najzloglasnija Tvorevina koja ce uskoro nestati Kao pojava .
PA sta kada je Bugarska u EU Tamo su odavno Ruze uvenule . Znaci netreba da zemlje Balkana prustaju na razne ucene od Strane EU ,bolje Bi bilo da se usredsrede na svoje Interese .
Jovica
02. Mart 2021.
Да ли неко мисли да без признања Србије Косово може у свет? НИКАДА. А шта је са Русијом, Кином, Бразилом, пет Европских држава? Довољно је да Шпанија буде против и цврц..
Ускоро ће још десетак држава повући признање а међу њима и земље ЕУ.
Mihajlo
03. Mart 2021.
Nema od toga ništa