KBS na međunarodnoj vojnoj vežbi u Nemačkoj

Pripadnici KBS
Izvor: Fejsbuk

Pripadnici Kosovskih bezbednosnih snaga deo su vežbe "Alajed Spirit 22" koja je u Nemačkoj počela juče i trajaće do 5. februara, a u kojoj učestvuje približno 5.200 vojnika iz 15 zemalja, prenosi Dvidshub.net.

Osim Kosova i domaćina Nemačke, svoje predstavnike na ovoj vojnoj vežbi imaju Mađarska, Italija, Letonija, Litvanija, Holandija, Moldavija, Poljska, Portugal, Slovenija, Španija, Turska, Velika Britanija i Sjedinjene Američke Države.

Zajednički centar za multinacionalnu spremnost Кomande za obuku 7. armije u Hohenfelsu u Nemačkoj je domaćin ove obuke osmišljene da omogući integraciju između saveznika i partnera u konkurentnom okruženju borbene obuke. Ovu vežbu predvodi Prva oklopna divizija nemačke vojske, čije osoblje pruža komandu i kontrolu nad multinacionalnom brigadom.

Ovaj centar, kako se navodi, jedini je vojni centar za borbenu obuku van Sjedinjenih Američkih Država.

"Pružajući mobilnu obuku vođa, štabova, jedinica i borbenih timova brigada kako bi, zajedno sa saveznicima i partnerima, dominirali u izvođenju ujedinjenih kopnenih operacija bilo gde u svetu", navodi se u tekstu.