KEDS: Restrikcije se nastavljaju, ne znamo do kada će trajati

Struja
Izvor: Reporteri

Samo dan nakon što je Kosovska elektrodistributivna kompanija (KEDS) najavila restrikcije struje, Ministarstvo ekonomije je izašlo sa obaveštenjem u kojem je ovaj problem predstavilo kao rešen uz pomoć Albanije, prenosi Reporteri.

Najavljeno je da Albanija Kosovu daje električnu energiju, uprkos činjenici da je samo vraćala dug Energetskoj korporaciji Kosova.

„Zahvaljujući ovom radu i saradnji između Kosova i Albanije, odnosno Energetske korporacije Kosova (KEK) i Elektroprivrede Albanije (KESH), bilo je moguće izbeći redukcije od 14 časova i nastaviti redovno snabdevanje električnom energijom. Institucije će nastaviti da ulažu maksimalne napore da se i narednih dana održi redovno snabdevanje električnom energijom”, saopšteno je iz Ministarstva.

Ali restrikcije su nastavljene danas, potvrdio je portparol KEDS-a Viktor Bužala koji je rekao da postoje dvočasovne restrikcije ali da ne znaju da li će se nastaviti i do kada.

„Da, postoje restrikcije struje u trajanju od dva sata. Ne znamo da li će se nastaviti i do kada. Čekamo da se situacija popravi, pošto je Komitet za energetiku najavio da će biti sredstava za uvoz koja su dodeljena KEK-u“, rekao je Bužala.

U međuvremenu, Kosovo nastavlja da dobija energiju iz rezervi koje je deponovala Albanija.

Skender Bucloi iz Kancelarije za saradnju sa medijima kompanije KEDS rekao je da su samo u poslednja četiri dana dobili tri hiljade i 500 megavata energije.