Kekić: Na severu Kosova Banka Poštanska štedionica ima ponudu kao i u drugim delovima Srbije

Banka Poštanska štedionici - Filijala Kosovska Mitrovica
Izvor: Kosovo Online

Banka Poštanska štedionica i ove godine je, kao i prethodne četiri uspela da zadrži stabilne pokazatelje profitabilnosti i nastavi vrlo dinamičan organski rast bilansne sume, izjavio je predsednik Izvršnog odbora Banke Poštanska štedionica Bojan Kekić.

Kekić je u intervjuu „Politici“ rekao da je bilansna suma zaključno sa 30. novembrom ove godine porasla za 38 milijardi dinara od kraja prethodne godine, odnosno 17 odsto.

"Prosečna godišnja stopa rasta u prethodnih šest godina iznosila je oko 26 odsto što nas svrstava u red poslovnih banaka sa najdinamičnijim organskim stopama rasta“, ističe Kekić u intervjuu.

Kreditni portfolio beleži kontinuiran rast, a u toku ove godine je, i pored moratorijuma i teške epidemiološke situacije, bilansna izloženost prema klijentima porasla za 25 milijardi dinara u odnosu na kraj prethodne godine.

Kekić kaže i da je Banka je odmah po proglašenju epidemije oformila krizni štab koji na dnevnom nivou sagledava trenutne okolnosti kako bi se, sa jedne strane, održao kontinuitet poslovanja, a sa druge da bi se zdravstveni rizik za zaposlene i klijente sveo na minimum.

Nema kockanja sa novcem građana

Krajem prethodne godine nabavili smo mobilnu ekspozituru koja se pokazala kao pun pogodak, naročito u trenutnim epidemiološkim okolnostima, objašnjava Kekić i dodaje da je ove godine nabavljena još jedna.

Sve ekspoziture su radile bez zastoja, a bilo je dana kada smo ekspoziture otvarali u pet ujutro, a tokom čitavih noći radili na stvaranju stabilnih i pouzdanih preduslova za nesmetan rad, dodaje.

Kekić najavljuje i da će u znak zahvalnosti zdravstvenim radnicima, u narednih nekoliko dana Banka izaći sa posebnom ponudom za ovu kategoriju klijenata po izuzetnim uslovima, a koja će se odnositi na najzastupljenije kreditne proizvode uključujući i stambene kredite.

Govoreći o situaciji i načinu rada usled pandemije, on podseća da su Vlada Srbije i NBS od prvog potvrđenog slučaja zaraze virusom kovid 19 pa sve do danas preduzeli i preduzimaju niz mera za ublažavanje negativnih posledica po ekonomske aktivnosti privrede i stanovništva.

I pored petomesečnog moratorijuma, u kom nije bilo otplata po svim vrstama plasmana, Banka je bez ikakvih problema odgovarala na sve obaveze i održavala sve pokazatelje likvidnosti daleko iznad propisanih minimuma, kaže Kekić.

"Trajno opredeljenje menadžmenta Banke je da sve depozite, pre svega građana ali i privrednih subjekata, pored kvalitetnih kreditnih plasmana replasira u najsigurnije i najlikvidnije bilansne pozicije. Narodski rečeno, u Banci Poštanska štedionica nema igranja i kockanja sa novcem građana i privrede koji su ukazali poverenje domaćoj, državnoj banci“, ističe.

Kekić dodaje da je Banka u prethodnom periodu pratila sve važnije državne projekte, a posebno je izdvojio masovnu državnu stanogradnju za pripadnike službi bezbednosti Republike Srbije, gde se pojavljuje kao projektni finansijer ali i kao banka koja stambeno kreditira sve klijente koji ispunjavaju zakonom predviđene kriterijume.

Upitan da li su u Banci Poštanska štedionica zadovoljni odzivom klijenata za stambeni kredit sa učešćem od 10 odsto budući da je to prva banka koja je s tim krenula, Kekić kaže da postignuti rezultati u smislu broja odobrenih stambenih kredita sa 10 odsto učešća, idu u prilog činjenici da su mere NBS bile jako dobro targetirane i da postižu svrhu njihovog uvođenja.

Na pitanje o preuzimaju Jugbanke Kosovska Mitrovica i poslovanju na KiM Kekić kaže da se vodilo računa o ravnomernoj regionalnoj zastupljenosti, i da je u prethodne četiri godine proširena poslovna mrežu.

"Jedan od naših strateških ciljeva je da svi proizvodi i usluge budu dostupni što širem krugu klijenata, ne samo putem digitalnih, već i tradicionalnih kanala prodaje", dodaje Kekić.

"Na severu Kosova i Metohije prisutni smo sa pet ekspozitura i identičnom ponudom kao u drugim delovima Srbije. Dosadašnji rezultati poslovanja u južnoj srpskoj pokrajni su više nego zadovoljavajući“, ističe.

Govoreći o Dina kartici Kekić kaže da su u banci spremni da uz pomoć NBS i kineskih partnera, već u prvoj polovini naredne godine krenu u dinamičan proces zamene postojećih osnovnih Dina debitnih kartica sa novom, funkcionalno unapređenom dvobrendiranom Dina-UnionPay karticom a taj proces će biti potpuno besplatan za sve postojeće korisnike.

Stabilan oslonac državi

Time ćemo omogućiti da se nacionalna platna kartica koristi u svih 179 zemalja koje danas prihvataju karticu kineskog kartičarskog brenda, ističe Kekić.

Na pitanje kako će se Banka Poštanska štedionica strateški razvijati u narednom periodu, Kekić kaže da će pratiti kretanja na domaćem i međunarodnom tržištu i biti lider u uvođenju i primeni inovacija i digitalnih rešenja jer je to apsolutna neminovnost u daljem razvoju komercijalnog bankarstva.

Banka Poštanska štedionica će i u narednom periodu pre svega biti stabilan oslonac državi i njenim građanima za ostvarivanje svih njihovih planiranih aktivnosti, poručuje.

Banka Poštanska štedionica počinje obeležavanje važnog jubileja- 100 godina postojanja i rada, a Kekić tim povodom ističe da je banka uspela da opstane i traje već ceo vek uprkos vrlo izazovnim okolnostima u kojima je često poslovala od osnivanja daleke 1921. godine.

Danas je Poštanska štedionica sve što jedna državna banka treba da bude: jaka, sigurna i stabilna finansijska institucija sa jasno artikulisanim državnim interesom, koja svojim poslovanjem doprinosi važnom cilju, stvaranju uspešnije i bogatije Srbije, dodao je.

Podseća da je pre četiri godine, nakon gubitaka Banka poštanska štedionica krenula putem brzog i stabilnog oporavka, a poslednje dve godine i kontinuiranog rasta Banke i njene profitabilnosti.

Sladjana Pantovic
23. Decembar 2020.
Banka Poštanska štedionica je za sada najbolja.Sluzbenici su veoma ljubazni i maksimalno se trude da gradjanima izadji u susret.Svaka cast na profesionalnosti.Ja sam klijent Vase banke u Zvecanu i mogu reći da su svi profesionalni,ljubazni i hvàla što još uvek ima ljudi koji u ovoj teškoj situaciji se maksimalno trude da svim gradjanima izadji u susret.Svaka čast osoblju i zadovoljstvo je biti klijent kod takvih banaka sa takvim ljudima
Aleksandra Mihajlovic
13. Mart 2021.
A sto nemate devise za prodaju
Мирко
27. Mart 2021.
Што не отворите банке у Штрпцу, Грачаници, Ранилугу...