Kosovska Mitrovica: Gradonačelnik Rakić podelio rančeve prvacima

Rakic
Izvor: TV Most

Gradonačelnik Kosovske Mitrovice Goran Rakić posetio je osnovne škole “Sveti Sava” i “Branko Radičević”, prvacima je poželeo srećan početak školovanja i po tradiciji uručio rančeve, javalja TV Most.

 “Želeo bih ovom prilikom da pozdravim naše đake i da im poručim da ćemo i dalje nastaviti sa ulaganjem. U proteklom periodu smo odvojili značajna sredstva, a u narednom periodu planiramo da unapredimo i poboljšamo uslove za rad naših đaka. Neka vam je srećan početak školske godine , a mi ćemo vam biti tu na usluzi i pomagaćemo vam koliko god budemo mogli”, rekao je Rakić.

Direktor OŠ “Sveti Sava” iz Kosovske Mitrovice Milorad Jovanović je rekao da koristi priliku da se zahvali na donaciji i dodao da se i škola se potrudila da ove godine prvaci dobiju besplatne udžbenike.

“Mi smo, kao škola, obezbedili besplatne udžbenike, gradonačelnik je tu da pomogne da đaci dobiju i besplatne rančeve, tako da smo na jedan pravi način dočekali početak ove školske godine”, poručio je Ivan Zaporožac, direktor OŠ “Branko Radičević”.

TV Most javlja da je prvake posetila i načelnica Školske uprave Jasmina Dedić i poželela im srećan početak školovanja.

“Lepo vas je videti u ovolikom broju i ovo je naše najveće bogatstvo i vi ste naša budućnost. Ja bih svima vama da poželim srećan početak školske godine, koja će, nadamo se, biti mirnija i bolja od prethodne”, rekla je Dedić.

U osnovnim školama “ Sveti Sava “ i “Branko Radičević” u Kosovskoj Mitrovici ove godine u prvi razred krenulo je preko 160 mališana.