Kosovska policija, Kfor i Euleks izveli zajedničku vežbu "Zlatna sablja 2024"

zajedniča vežba Kfor Euleks KP Zlatna sablja 2024
Izvor: Društvena mreža "X"

Kosovska policija, Misija Kfora i Misija Evropske unije za vladavinu prava na Kosovu, Euleks, sproveli su zajedničku vežbu "Zlatna sablja 2024".

Vežba je pokazala povećanu sposobnost za obavljanje zajedničkih zadataka kao odgovor na razne bezbednosne scenarije, saopštio je Kfor.

Komandant Kfora general-major Ozkan Ulutaš rekao je da je završetak vežbe „Zlatna sablja 2024“ predstavlja važnu prekretnicu u dugogodišnjoj saradnji policije, Euleksa i Misije Kfora u pravcu trajne bezbednosti širom Kosova.

"Predanost, profesionalnost i duh saradnje koji su pokazali svi učesnici mogu da služe svima kao primer. Naša posvećenost regionalnoj stabilnosti je nepokolebljiva. Zajedno ćemo nastaviti da dajemo svoj doprinos ka bezbednoj i stabilnoj budućnosti za sve ljude koji žive na Kosovu", poručio je Ulutaš.

Na društvenoj mreži „X“ fotografije sa vežbe podelila je Misija Euleksa.

"Policijska jedinica Euleksa učestvovala je danas u zajedničkoj vežbi ’Zlatna sablja 2024’ sa Kosovskom policijom i Kforom kako bismo testirali sposobnost i spremnost za implementaciju zajedničkih procedura u upravljanju krizama i kako bismo dodatno podržali stabilnost Kosova i doprineli bezbednosti svih zajednica“, navodi se u objavi Euleksa.