Kosovska poslovna alijansa: Otvaranje aerodroma u Kukešu prilika za jačanje ekonomije

Aerodrom u Kukesu.jpg
Izvor: Ekonomia onlajn

Otvaranje novog aerodroma u Kukešu u Albaniji, Kosovska poslovna alijansa (KPA) smatra odličnom šansom za Kosovo, za ekonomiju, turizam i strane investicije, prenosi Ekonomija onlajn.

Iz ove organizacije su poručili da ovaj aerodrom, koji je udaljen samo 100 kilometara od Prištine, nudi između ostalog, konkurenciju i jeftinije i brže usluge za stanovnike Kosova i dijasporu.

„Novi aerodrom u Kukešu je prigodan za veliko i novo Kosovo, za ekonomiju, turizam i privlačenje stranih investicija. To je više u funkciji Kosova nego same Albanije, jer je od Prištine udaljen samo 100 kilometara. Ovo je i direktna konkurencija prištinskom aerodromu, jer će putnicima omogućiti jeftinije i brže usluge, što će rešiti putovanja ljudi iz dijaspore“, poručuju iz Kosovske poslovne alijanse.

Moi
19. April 2021.
Bravo republika albanija
Miodrag iz Peći
19. April 2021.
Ne raduju se "Kosovari" aerodromu u Kuksu zbog zdrave konkurencije već od približavanju NATO avijacije Prištini jer 100 km iz Kuksa i 90 km iz Skoplja 80 km je znatno bliže od kraljevačkih 122 i Niških 93 km. je znatno povoljnije za NATO avijaciju od srpskih aviona. Ipak i ako su Severna Makedonija i Albanija članice NATO Kosovo nije a sada bez dozvole SB UN NATO neće smeti delovati.