Kostić: Kosovo nije naše, vladika da se mane parola

Kostić SANU
Izvor: Kurir

Kosovo nije naše, to što pre treba shvatiti, ponavlja predsednik SANU Vladimir Kostić, povodom izjave vladike Grigorija da nije u pravu, i poručuje vladici da se "ostavi parola" pod kojima se Srbi osećaju herojski, prenosi Tanjug.

Kostić je inače reagovao na izjavu vladike Grigorija, dan ranije, za Newsmax adria, da Kostić nije u pravu i da je "Kosovo naše".

"Ja potpuno prihvatam da nisam u pravu, ali pitajte vladiku da li je on u pravu. Ja sam putovao skoro i prelazio granicu, tačno su mi pokazivali delove ulice koji nisu zgodni za šetnju. Bilo bi sjajno da je Vladimir Kostić potpisao Kumanovski sporazum i Dejtonski sporazum i Briselski sporazum, onda imamo krivca i nemamo o čemu da razmišljamo", rekao je Kostić.

On je rekao da bi pitao vladiku da li su neki od velikih srpskih prelata izdajnici.

"Da li je Čarnojević izdajica? Ja mislijm da nije. Ja i ovo što sam rekao, neka bude da nisam u pravu, ali niko u ovom narodu, uključujući Crkvu, nema tapiju nad istinom kada je Kosovo i Metohija u pitanju. Ne može niko da me ubeduje da sam izdajnik, jer dok sam ja bio ovde, neki drugi i njihova deca su bili ušuškani u inostranstvu", rekao je predsednik SANU.

Upitan da imenuje one koji su bili u inostranstvu dok je on sa oružjem bio na Kosovu, Kostić je rekao da će se oni sami pronaći u toj izjavi.

Vesna
08. Januar 2021.
Svaki narod ima svoje izdajnike.
SRBIN
08. Januar 2021.
OVAJ JE NAJVECI, VUCICEV IZDAJNIK. VLADIKA GRIGORIJE BUDUCI PATRIJARH I BRANA IZDAJSTVU SRBIJE I KOSOVA. AVAVAVA
Gresni pop Milorad
08. Januar 2021.
Nas ih ima PREVISE !!!!!
Nikola Tripkovic
09. Januar 2021.
Kad predsednik SANU moze da kaze da Kosovo nije nase on istog momenta treba da podnese ostavku.
SANU je Srpska institucija, i on nema moralnog prava da to kaze. U cijem je interesu to izjavio, i za koju cenu zeli da otudji Kosovo vreme ce pokazati. Za mene je izdajnik broj 2.
Дејан К.
08. Januar 2021.
Космет није твој,али јесте мој и јесте наш, био и биће.
Turista
08. Januar 2021.
Kosovo je bilo naše, nadam se da će biti, ali sad je okupirano. Ajde razvij trobojku u Prizrenu ako je sada naše
bracan
08. Januar 2021.
I trst je nekad bio nas
Дејан
08. Januar 2021.
Српски је и одувек је био
Српски је и одувек је био
Mehas Imeri
08. Januar 2021.
Samo ti sanjaj dobro kaze covek
Војвода
10. Januar 2021.
Тако је.
Ja
10. Januar 2021.
Bravo
Gresni pop Milorad
08. Januar 2021.
Jeli te to neko nagovorioda izjavis ili tek tako lupetas?
Milomir
08. Januar 2021.
Polako na mala vrata u srbiji crkva na čelu ca bogatim patrijasima preuzima sve instuticije države jeri
instuticije kad nerade onda svi oni koji vide prazan prostor odmah uskacu i prave ostar zaokret i prave klimu da datom momentu ostvare svoj cilj.Glas Srpske Akademije nauke i umetnosti je izvan svere uticaja za mnoge kao da nepostoji.Na jedan glas AKademika i DOKTORA NAUKA POPOVI IM PONISTISE NAUCNA ZVANJA . UZROK STANJA LEZI U STAVU DRZAVE I STVATNOG STANJANA TERENU MISLIM DA SU POVRSNO DEFINISANA I SITUACIJA NA TERENU SASVIM Druga
misterNO
08. Januar 2021.
U pravu je čovek sto posto! Ovo mu je samo probni balon, da nam malo opipa puls. Moja srpska lična karta je sa prebivalištem na Kosovu. Nikada je nisam menjao! Šta sam dobio??? Da u „ostatku Srbije“ ne mogu da uzmem post pejd karticu za obični mobilni telefon, da ne mogu ni da sanjam da uzmem kredit, da najobičniji saobraćajni prekršaj moram da platim na licu mesta, da imam vize u pasošu…je li dosta ili još da nabrajam????
Ne treba nama da nam ga Albanci otmu. Nama su ga naši oteli od nas! Kome će ga dati, pokloniti ili prodati, videćemo…
Iznerviram se u sekundi i dobijem inspiraciju da svašta napišem, i to samo istinu! Nisam siguran da će se to objaviti i zato moram da ućutim…
Idu izbori…moj je savet samo da se pogledamo u ogledalo pre nego izadjemo na glasanje…
fiks
08. Januar 2021.
čije je kosovo-paonoga što na njemu živi
Ivica
09. Januar 2021.
Svaka čast na komentaru!
Jovica
09. Januar 2021.
Bog ti pomogao!
Sve tačno od A do Š.
Sve nam je od nas!
Huly
09. Januar 2021.
svaka cast istinu govoris
Јовица
09. Januar 2021.
Тужно, али истинито. Док народ на Косову и Метохији гледа како да сачува живу главу, и састави крај са крајем, ми се препуцавамо ко је у праву а ко не. Умјесто да нашу снагу усмјеримо да будемо сложни у очувању живота нашег народа и да помажемо једни другима, ми се бавимо јефтиним политиканством. При томе гурамо наш народ да по сваку цијену остане доле, а не чинимо ништа да истом помогнемо. Слушао сам директан пренос Владикинух ријечи, и слажем се са истим. Такође, слажем се и са mister no, не требају нама Албанци да нам отму Косово, кад има наших које ће нам Косово отети и продати. У памет се кад будемо идући пут гласали.
Miksa
03. Mart 2021.
Vise od 90% vas je napustilo Kosovo.
Zasto !