Kozarev: Obezbedićemo da svaki naredni dan bude bolji za decu na Kosovu

Dušan Kozarev u Kosovskom Pomoravlju
Izvor: © Kosovo Online

Pratićemo i podržaćemo naš narod na Kosovu i ovo mesto ne sme biti simbol bola i patnje već entuzijazma, poručio je tokom posete opštini Gnjilane, zamenik direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Dušan Kozarev.

Kozarev je sa predstavnicima lokalne samouprave obišao srpske porodice Serafimović u Pasjanu, Vasić u Koretištu i Muzičku školu “Stevan Hristić” u Stanišoru. 

“Vodimo računa o tome da svaki mali san našeg čoveka, gde god da živi u našoj zemlji posebno na Kosovu i Metohiji, našoj kolevci, podstičemo i vodimo računa da napredujemo sve više i da Kosovo i Metohija ne bude simbol patnje, nego simbol pozitivne energije, vedrog duha, rada i truda”, rekao je Kozarev.

Kancelarija za KiM je braći Nikoli i Jovanu Stojkoviću, učenicima Muzičke škole “Stevan Hristić” u Stanišoru, obezbedila harmoniku.

“Harmonika je dosta skupa. U pitanju je marka “Peđini” sa 55 bariton basova. To retko ko može danas da priušti. Ja sam srećan i zahvalan svima”, rekao je otac talentovanih mladih harmonikaša, Nenad Stojković.

Kozarev je posetio srpsku porodicu Vasić u Koretištu i obećao pomoć da završe započetu kuću.

“Očekujem pomoć da završim kuću. Živim sa suprugom, dve ćerke i sinom. Nemamo kupatilo, struju i vodu. Živimo od plate koja iznosi 19.000 dinara”, požalio se na svoj težak život Milan Vasić.

Nakon obilsaka nekoliko srpskih porodica, Kozarev je obišao i jednu od uspešnih srpskih transportnih firmi u regionu Gnjilana “Paunović Kosara” iz Koretišta koja zapošljava deset radnika.

Kozarev je izjavio da je Vlada Srbije obezbedila petnaest novih radnih mesta u predškolskim ustanovama koje funkcionišu u Kosovskom Pomoravlju.

“Ciljevi Privremenog organa opštine Gnjilane u narednom periodu su da uradimo analizu i potrebe koje mogu da se ostvare u narednom periodu. Ono što je bitno, postavili smo kamen temeljac za novo obdanište u Gornjem Kuscu. Kancelarija za KiM je odobrila prijem novih radnika na neodređeno vreme u predškolskim ustanovama što je veoma dobro i idemo u pravom smeru”, rekao je predsednik Privremenog organa opštine Gnjilane Saša Milošević.

Zamenik direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Dušan Kozarev sutra će razgovarati sa predstavnicima lokalnih vlasti u Novom Brdu i posetiti nekoliko srpskih porodica u ovoj opštini.

PRICE ZA DECU
19. Jun 2020.
O Kozarevu,ti sim obican cinovnik terenac i pricas ono sto nema veze sa istinom. Taj do tebe Sasa beli Milosevic novopostavljeni tzv predsednik PO Gnjilane u egzilu,ima dve plate,zena mu med.sestra u kosovskom i srpskom sistemu-dve plate i obilazite sirotinju.Pojava vasa je ruganje sirotinje,posebno ovog Milosevica koji u kuci ima 6 plata. Pozdrav.
Drago
19. Jun 2020.
Nepismeni I neradnici ljubomorni!
Price za odrasle
19. Jun 2020.
Da nije drzave Srbije i ljudi kao što je gosp. Kozarev odavno na KiM ne bi bilo nijednog srbina, a po najmanje onih kojima sve smeta, a ponajviše iz ličnih razloga!Što se tiče predsednika PO opštine Gnjilane mislim da je smešna tvoja izjava, jer 85% ljudi, Srbi, koji su ostali na ovom prostoru primaju duple plate skoro 20 godina unazad, a ovaj covek predsednik sa sigurnošću ne može primati dve plate jer radi samo u sistemu Republike Srbije.Sramno je iznositi neistine u ovom teškom vremenu za nas, kada je najpotrebnije ujedinjenje i vera u bolje sutra, koju sa sigurnošću ovaj čovek uliva u žitelje Kosovskog Pomoravlja.
Price za decu- matematika
19. Jun 2020.
2+2 JESU 6 ili SU 6 🤫🤫😂😂