Kozarev: Srbija uz svoj narod na Kosovu i Metohiji

Kozarev u Kosovskom Pomoravlju
Izvor: Kosovo Online

Raduje me što smo tokom razgovora sa srpskim porodicama dobili punu podršku zvanične politike Beograda u jačanju i opstanku Srba, izjavio je tokom posete Kosovskom Pomoravlju zamenik direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Dušan Kozarev.

Kozarev je se predstavnicima lokalnih samouprava obišao opštine Gnjilane i Vitinu i upozano se sa radom institucija Republike Srbije i probelmima sa kojima se suočava srpsko stanovništvo.

"Da nastavimo da podržavamo standard našeg naroda, na šta sam posebno ponosan i da smo opet čuli ponovljenu poruku jednodušnosti kada je u pitanju odnos i prema politici predsednika Vučića, Republike Srbije, jedinstva naroda i države, kada je u pitanju politika prema Kosovu i Metohiji i borba za bolji život našeg naroda na ovom prostoru", rekao je Kozarev.

Kozarev je u Partešu obišao obdanište Kolibri gde boravi 35 mališana.

"Vrtić je izgrađen sredstvima Kancelarije za Kosovo i Metohiju, 2012. godine ovaj objekat je napravljen, 2018. smo dobili saglasnost za raspisivanje konkursa za prijem novih radnika, tako da smo to završili i krenuli sa radom četvrtog januara ove godine i ovom prilikom bih želeo da se zahvalim Kancelariji za Kosovo i Metohiju kao i direktoru Marku Đuriću, naravno i Vladi Republike Srbije“, rekao je direkotor obdaništa Vladica Maksimović.

 
Zamenik direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju posetio je porodicu Zorana Savića u Partešu koja živi u teškim uslovima. Savićima je neophodna pomoć za lečenje obolelog sina Iliju.

"On je bolestan. Ide u Niš. Od rođenja je bolestan, još se leči, pare nemamo, ništa nemamo. Ono imamo socijalku, ali što najpre? Bez jednoga sina smo ostali. Zamalo i bez drugoga. Barem za tog što ostao da imamo, barem jedan krov nad glavom", kazala je Ilijina majka Stojanka Savić.

Tokom posete selu Donja Budriga Kozarev je obišao vulkanizersku radnju Nebojše Stojanovića, čija je želja da proširi delatnost.  

"Da se sagradi još jedan objekat, pošto je ovaj stari. Jedna mašina mi je neophodna za velike gume. Ona košta oko 3.000. evra", rekao je Stojanović.

Posetu opštinama Gnjilane i Vitina Kozarev je završio obilaskom bolnice u Pasjanu.

"Mi smo dobili jednu redovnu pošiljku medicinske opreme i zaštitne opreme za sve zdravstvene radnike i za stanovništvo. To se nije prekidalo od pojave prvih obolelih. Država je reagovala odmah i mi smo u svakom momentu osećali tu ogromnu podršku države. Zdravstveni centar Gnjilane i svi zdravstveni radnici su veoma brzo dobili kompletnu zaštitnu opremu lekove i kompletan medicinski materijal za pružanje pomoći stanovništvu Kosovskog Pomoravlja, rekao doktor Zoran Perić", direktor bolnice u Pasjanu.

Zamenik direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Dušan Kozarev večeras će razgovarati sa predstavnicima loklanih vlasti i srpskim porodicama u Kosovskoj Kamenici.

Lepota
16. Jun 2020.
Sve slike i prilike kosovskog pomoravlja.. tesko nama