KUD "Kopaonik" u Leposaviću: Srpske pesme i kolo ispred vojnika Kfor i bodljikave žice

KUD Kopaonik Leposavić
Izvor: Kosovo Online

U znak podrške srpskom narodu na severu Kosova članovi Kulturno-umetničkog društva "Kopaonik" prodefilovali su ulicama Leposavića i ispred zgrade opštine, koja je već sedmi dan pod blokadom kosovskih specijalaca, izveli tradicionalne srpske igre i pesme.

Danas se obeležava Mali Spasovdan, a članovi KUD "Kopaonik" nosili su ikonu Svetog kralja Milutina i i transparente "Kosovo duša Srbije SOS spasite našu dušu" i "Nikola Mirotić o malom Spasovdanu Leposavić 2023. Hvala ti, brate Srbine". 

Program je izveden tik do vojnika Kfora i metalne ograde i bodljikave žice koja je postavljena ispred zgrade opštine, a članovi KUD "Kopaonik" pozdravljeni su aplauzima prisutnih koji nisu uspeli da sakriju emocije. 

Okupljeni građani i članovi KUD su po završetku programa prišli do ograde i zajedno pevali srpske pesme.

Iz ovog društva su ranije danas kazali da će izvesti kulturno umetnički program u znak podrške našem narodu gde je kako su dodali od petka okupirana opština Leposavić.

U toku priprema za nastup u više navrata je isključivana električna energija u Leposaviću. 

Srbi, ističu, neće odustati od svojih zahteva, istrajni su u svojoj nameri da odbrane sve ono što je od petka uzurpirano na ovim prostorima, i fabrike, i zgradu opštine, pružajući, takođe, podršku uhapšenima u ponedeljak u Zvečanu.