Kurti čestitao Kurban-bajram: Žrtvovanjem i zalaganjem učinićemo Kosovo snažnim

Aljbin Kurti
Izvor: Twitter

Premijer Kosova Aljbin Kurti čestitao je svim muslimanskim vernicima Kurban-bajram, podsećajući na poruku ovog praznika - žrtvovanje, Kurti je rekao da će Kosovo postati prosperitetnije, posvećenošću i nadom, solidarnošću i ljubaznošću, prenosi Kosovo pres.

„Dragi muslimanski vernici, želim vam sreću i radost na praznik žrtvovanja, Kurban-bajram. Žrtvovanje učinjeno u dobroj nameri raduje naša srca. Mi malo gubimo, ali mnogo dobijemo. Ovo je poruka ovog praznika, koji ima još više značenja za narod poput našeg, ne veliki i ne bogat. Našem zajedničkom žrtvovanjem, sa zalaganjem i nadom, solidarnošću i ljubaznošću, učinićemo Kosovo jačim i prosperitetnijim društvom“, naveo je Kurti.

Kosovski premijer je podsetio da, uprkos činjenici da se ove godine Bajram slavi tradicionalno, svi treba da vode računa o higijeni i socijalnoj distanci jer se pandemija vratila u neke delove sveta.

„Na Kosovu smo ove godine mirniji nego prošle godine i ublažili smo mere zahvaljujući radu zdravstvenih ustanova koje su obezbedile masovnu vakcinaciju stanovništva, što je proces koji je u toku. Kurban-bajram možemo slaviti po tradiciji, sa porodicom i prijateljima, ali ipak treba da održavamo higijenu i socijalnu distancu, jer ima mesta na svetu gde se pandemija vratila. Još jednom čestitam vama, vašim porodicama, Kurban- bajram “, zaključio je Kurti.