Kurti dočekao olimpijski tim

Aljbin Kurti dočekao olimpijce
Izvor: Ekonomia Online

Džudo tim koji je Kosovu doneo dve zlatne olimpijske medalje stigao je večeras u Prištinu, prenosi Ekonomija onlajn.

Premijer Aljbin Kurti sa saradnicima dočekao je zlatne olimpijce na aerodromu "Adem Jašari". Potom je upriličena konferencija za medije na kojoj su govorili članovi olimpijskog tima.

Osvajačica zlatne medalje Distria Krasnići je izrazila zahvalnost za toplu dobrodošlicu.

"Zahvaljujem svima, posebno albanskom narodu koji nas je pratio i podržavao. Zahvaljujem se i treneru Dritonu Kuki. Verujem da nećemo ostati samo s ovim medaljama, već da ćemo ih doneti i iz Pariza", rekla je.

Džudistkinja Nora Đakova, koja je takođe osvojila zlato kaže da je to izuzetan uspeh i da je kosovski tim na ovom takmičenju nadmašio sva očekivanja.

„Želim da se zahvalim treneru Dritonu Kuki koji je napravio izvanredan posao nakon što se mnogo žrtvovao sa mnom. Želim da se zahvalim i svojoj porodici. Hvala narodu Kosova, koji nas je uvek podržavao. Ova medalja je za sve ljude na Kosovu", rekla je Đakova.

Trener zlatnih džudistkinja Driton Kuka ističe da je put osvajanja medalja u ovom sportu za Kosovo započela Majljinda Keljmendi 2016. godine i da joj se zbog toga posebno zahvaljuje.

On ističe da ni članovi tima nisu očekivali da će se sa Olimpijade vratiti sa dve zlatne medalje.

„Otišli smo po medalju, ali smo se vratili sa dve i ovo je nešto izvanredno. Zahvaljujem premijeru i predsedniku koji su bili prisutni kada je Distria osvojila prvu medalju. Takođe se zahvaljujem svima onima koji su nas podržali", poručio je Kuka.

Predsednik Kosovskog olimpijskog komiteta Ismet Krasnići je istakao da je izuzetno ponosan što ima čast da vodi tim koji je Kosovo učinio ponosnim.

„Osećali smo se ponosno jer smo dobili mnogo čestitki iz zemalja koje su bile prisutne na Olimpijskim igrama. Vrlo brzo dolaze sledeće Olimpijske igre i moramo biti spremni. Zahvaljujem Majljindi Keljmendi koja je otvorila vrata medaljama pre pet godina i moramo raditi na tome da imamo još više medalja i još bolje rezultate", izjavio je Krasnići.