Kusari-Ljilja: Ako opozicija želi rešenje, neka nađe alternativu

Mimoza Kusari -Ljilja
Izvor: Reporteri

Šefica poslaničke grupe Pokreta Samoopredeljenje Mimoza Kusari-Ljilja rekla je da poslanici te stranke nisu glasali za rezoluciju koju su predložile opozicione stranke protiv poskupljenja struje jer nije podeljena poslanicima Skupštine Kosova, prenosi Kosovo pres.

Nakon što su opozicione stranke napustile plenarnu salu, Kusari-Ljilja je kazala da opozicija, ako želi da pronađe rešenje, mora da ponudi alternativu u odnosu na energetsku krizu, a ne bojkot.

"Ako žele da nađu rešenje, neka ponude alternativu u vezi sa energetskom krizom, a ne bojkot i način na koji su najavili glasanje rezolucije koja nije ni podeljena poslanicima u Skupštini Republike", rekla je Kusari-Ljilja.

Ona napominje da Samoopredeljenje želi da se suoči sa energetskom krizom, a ne da narušava interese građana Kosova.

"Poslanička grupa Pokreta Samoopredeljenje se nije protivila niti je odobrila, odnosno nije učestvovala u glasanju dok je proces konsultacija još uvek otvoren u Regulatornom uredu za energetiku. Nema odluke o cenama električne energije, postoji rasprava i predlog iz Regulatornog ureda energetike,  povećanje cena električne energije ne isključuje četiri severne opštine, koje su van trenutnog regulatornog sistema već 22 godine. Nije ova vlada ta koja se promenila u odnosu na tamošnje usluge, već su dosadašnje vlade donele ovu situaciju i ovu okolnost", poručila je Kusari-Ljilja.