Leposavić: Novo terensko vozilo za Dom zdravlja

Leposavić - Todić - Stojković - Terensko vozilo - Dom zdravlja
Izvor: Facebook

Predsednik opštine Leposavić  Zoran Todić u prisustvu pomoćnika direktora Кancelarije za Кosovo i Metohiju Jelene Stojković uručio ključeve terenskog sanitetskog vozila Domu zdravlja u Leposaviću.

„Ovo je samo još jedna u nizu donacija koju je opština dodelila ovoj zdravstvenoj ustanovi, uz finansijsku pomoć Кancelarije za КiM, a sve u cilju podizanja kvaliteta pružanja zdravstvenih usluga stanovništvu ove opštine“, navodi se u saopštenju objavljenom na  Fejsbuku.

Todić je naglasio da je svaka vrsta  pomoći dobrodošla, naročito u doba pandemije, te da je današnja donacija države Srbije od velikog značaja, kako za stanovnike opštine Leposavić, tako i za zaposlene u Domu zdravlja, jer će u velikoj meri unaprediti rad same ustanove i pružanje zdravstvene zaštite.

Dodao je da će konkretan boljitak osetiti pre svega žitelji najudaljenijih sela u opštini, kojima će na ovaj način biti omogućeno lakše i efikasnije pružanje zdravstvenih usluga.

Posebnu zahvalnost uputio je državnom vrhu Republike Srbije, što je opština Leposavić među prvim opštinama na Кosovu dobila vakcine protiv virusakorona i time omogućila stanovništvu da se na najsigurniji način zaštiti od oandemije virusa kovid -19.

Dodao je da će lokalna samouprava nastaviti da pomaže zdravstvene ustanove, kako bi zdravstvenu zaštitu doveli na zavidan nivo, a zdravstveni radnici na adekvatan način pružali zdravstvenu zaštitu stanovništvu opštine Leposavić.