Leposavić: Osnovci polažu test iz matematike, priznaju da je teži u odnosu na srpski jezik

Prijemni ispit
Izvor: Kosovo Online

Prema kalendaru rada Ministarstva prosvete Srbije u tri Osnovne škole u Leposaviću završni ispit suod 18. do 20. juna.


Juče su osmaci polagali na završnom ispitu test iz srpskog jezika, danas test iz matematike, a sutra izaborni predmet, odnosno pet ponuđenih predmeta, fizika, hemija, geografija, istorija i biologija.

Više od 100 učenika u ovoj opštini sutra se opredeljuje za jedan izborni predmet, a to je poslednji dan završnih ispita za učenike osmog razreda.

Učenici iz Leposavića polažu testove u matičnoj Osnivanoj školi, kao i učenici iz Sočanice i Leška u svojim školama.

Test iz matematike je kažu osmaci danas bio prilično težak sa čime se slaže i Bogdana Vukojević.

"Poprilično je bio težak prijemni, moj izborni predmet je biologija, a planiram da ostanem ovde na Kosovu i Metohiji ili možda i dalje u Srbiji, ali najverovatnije da ću da ostanem ovde", kazala je Vukojević.

Za Valentinu Ilić test iz srpskog jezika nije bio težak, dok je iz matematike trebalo vremena dobro da se razmisli.

"Iz srpskog jezika test juče uopšte nije bio težak, bio je poprilično lak , samo je trebalo da se razmišlja. Danas iz matemarike onako, baš je trebalo vremena da se razmisli, upisaću Srednju školu u Zvečanu za laboranta", rekla je Ilić.

Kao i njene predhodne vršnjakinja i Isidora Marjanović će upisati Srednju školu na Kosovu i ona dodaje da je danas bilo teže na testu iz matematike u odnosu na juče kada su polagali stest iz srpskog jezika.

"Juče test iz srpkog nije bio baš nešto težak, ali danas iz matematike je bilo teško, planiram da upišem ovde na Kosovu u Zvečanu za laboranta", otkrila nam je Marjanović.