Ljajmi: Pet kandidata za direktora Kosovske policije, među njima i jedna Srpkinja

Kosovska policija
Izvor: Kallxo.com

Nakon podnošenja ostavke Samedina Mehmetija na mesto generalnog direktora Kosovske policije prošlog meseca, za ovu poziciju konkurisalo je pet kandidata među kojima i jedna žena policajac iz redova srpske zajednice, prenosi Ljajmi.

Ovo je potvrdio i ministar unutrašnjih poslova Dželjalj Svečlja koji je izjavio da je prihvatio ostavku Mehmetija nakon poslednjeg slučaja silovanja 11-godišnje devojčice u Prištini.

"Premijer Kurti je već razrešio Mehmetija sa njegove pozicije i imenovao Fehmija Hotija, zamenika direktora Kosovske policije, za vršioca dužnosti generalnog direktora", piše u Svečljinom saopštenju.

Na konkurs za generalnog direktora Kosovske policije, Ministarstva unutrašnjih poslova prijavilo se pet kandidata, a jedan od kandidata je iz manjinskih zajednica na Kosovu, piše u saopštenju, a Ljajmi dodaje da ima saznanja da se radi o načelnici uprave u regionu Mitrovice Slađani Stojanović.

Osim nje, kandidati su i Gazmend Hodža, direktor Odeljenja za operacije, Bahri Šalja, sadašnji direktor kriminalističke policije, Fatos Haziri, bivši šef Odeljenja za borbu protiv organizovanog kriminala i Granit Fetahu, direktor za bezbednost objekata i ličnosti.