Ljatifi: Ostavka na mesto ministra zdravlja najteža odluka u mom životu

Rifat Ljatifi
Izvor: Kosovapress

Ministar zdravlja u ostavci Rifat Ljatifi kazao je da je ostavka na mesto ministra najteža odluka u njegovom životu, i dodao da će nastaviti da radi na oporavku zdravstvenog sistema na Kosovu, prenosi Reporteri.

Ljatifi je istakao da je kada je došao na čelo Ministarstva zdravlja zatekao loš menadžment, mali budžet i nedostatak stručnih timova za upravljanje i realizaciju kapitalnih projekata koji su ranije započeti.

"Kao što je poznato, 6. oktobra, sa dubokim razočarenjem i žaljenjem posle mnogo razmišljanja, podneo sam ostavku na mesto ministra zdravlja, gde sam radio deset i po meseci. Ovo je bila najteža odluka koju sam doneo u životu", rekao je Ljatifi.

Ljatifi se zahvalio svima na kontinuiranoj podršci i poverenju u razvoju i transformaciji zdravstvenog sistema na Kosovu.

"Sve vreme svog rada imao sam čast i odgovornost. Ja nisam samo obavljao posao ministra, jer to nikada nisam shvatao kao posao, već kao najveću strast i odgovornost koju sam ikada imao", rekao je on.

Dodao je da će ostati najuporniji ambasador za napredak Kosova u oblasti zdravstva i da nikada neće prestati da radi za oporavak i modernizaciju ignorisanog i ranjivog sektora na Kosovu.