Lučić uručio interaktivnu tablu i sportsku opremu OŠ "Staja Marković" u Štrpcu

Uručena pametna tabla školi u Štrpcu
Izvor: Kosovo Online

Generalni direktor "Telekoma Srbije" Vladimir Lučić zajedno sa pomoćnicom direktora Kancelarije za KiM Svetlanom Miladinov posetio je danas osnovnu školu “Staja Marković” u Štrpcu i tom prilikom uručio interaktivnu tablu i sportsku opremu.

Lučić je rekao da mu je zadovoljstvo što je deset pametnih tabli uručeno školama na Kosovu, baš kako je to predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio 1. septembra. Pojasnio je da je reč o najsavremenijim interaktivnim tablama na svetu.

„Veliko mi je zadovoljstvo da obilazim škole i pričam sa pametnom decom i dobrim ljudima na KiM, i da doniramo ovu interaktivnu tablu koja je najsavremenija na svetu. Kao takva ona omugućava da ne samo da elektronski pišete, nego omogućava nastavnicima da na drugačiji način prezentuju svoj čas i prave konferencijsku vezu, tako da se deca u školama koje imaju ovu tablu mogu povezivati sa drugom decom, pa se može vršiti predavanje sa jednog mesta u više škola istovremeno na novi savremeni način. Pošto smo mi vlasnici i sportskog kanala Arena odlučili smo da doniramo i sportsku opremu, jer je deci osim znanja bitno i da se bave sportom“, kazao je Lučić.

Lučić je istakao i da je za Telekom i MTS DOO kao najveću srpsku kompaniju na prostoru Kosova bitno, jer će neko od ove dece kad odraste možda raditi u toj kompaniji.

Pomoćnica direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Svetlana Miladinov je rekla da je ovom akcijom ispunjeno obećanje koje je Vučić dao đacima na početku školske godine.

„Veoma sam zadovoljna što mogu to da uradim u ime predsednika Srbije Aleksandra Vučića, i u ime direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petra Petkovića. Ono što mogu da kažem da i ova interaktivna tabla sigurno umnogome pomoći đacima da savladavaju nastavni plan i program, a takođe omogućiće profesorima da časovi budu dosta interesantniji, sa mnogo više sadržaja. Moći će da izvrše komunikaciju sa drugim školama koje poseduju ove table, a sve će to kompanija Telekom da podrži i da pomogne da se to odvija bez problema“, kazala je Miladinov.

Na vrednim poklonima se u ime kolektiva OŠ „Staja Marković“  zahvalio se pomoćnik direktora Ivica Uzunović.

„Želeo bih da izrazim veliku zahvalnost Telekomu i Kancelariji za Kosovo i Metohiju što su nam dali vredan i veoma koristan poklon za našu školu koji će deci obezbediti kvalitetnije znanje i digitalne kompetencije koje su danas veoma važne da u daljem školovanju postignu veće uspehe. Zahvaljujemo se i na doniranoj sportskoj opremi“, kazao je Uzunović.

Pametne table će danas biti uručene i osnovnim školama u Ranilugu i Kuscu.