Mali maturanti iz Štrpca, Velike Hoče i Orahovca prvi put zajedno proslavljaju matursko veče

Maturanti Štrpce Orahovac Velika Hoča
Izvor: Kosovo Online

Odeveni u svečane toalete i odela, mali maturanti Osnovne škole „Staja Marković“ u Štrpcu okupili su se večeras da proslave završetak osmogodišnjeg školovanja.

Svršeni osnovci najpre su se okupili u dvorištvu svoje škole, odakle su, nakon fotografisanja sa nastavnicima, roditeljima i rođacima, po tradiciji prodefilovali glavnom ulicom u Štrpcu.

Za sve njih ovo je poseban dan pun emocija.

Anđela Jovanović je đak generacije  Osnovne  škole „Rajko Urošević“ u Gotovuši, i kaže da bi volela da upiše Medicinsku školu.

"Bili smo svih ovih godina sa našim učiteljicama, nastavnicima, profesorima, i tu smo svi na okupu i znamo da je kraj… Nadam se da ćemo se svi lepo provesti, i da će se svi oprostiti na najlepši način od svojih profesora, drugova", kazala je Anđela.

Danilo Staletović i Tamara Ivković, učenici škole „Staja Marković”, priznaju da su ovo veče dočekali sa posebnim emocijama.

"Osečanja su lepa, ima malo leptirića i treme, uglavnom zbog velikog broja ljudi", rekao je Danilo.

"Ovo veče je važno za sve nas, očekujem lep provod i da se lepo družimo", rekla je Marijana Stevanović, još jedna mala maturantkinja čija je želja da školovanje nastavi u Medicinskoj školi.

Direktor OŠ "Staja Marković", Čedomir Nikolić svim učenicima je poželeo sreću u daljem školovanju, ali pre svega, kako je rekao, da postanu dobri ljudi.

"Još jedna generacija je završila malu mature, ukupno 91 učenik  na nivou opštine. Moje želje su kao i svoj deci, da su pre svega zdrava, da žive u miru i slobodi, a isto tako i da upišu željene škole. Ono što je najvažnije i što želim svakom detetu je da postanu dobri ljudi", kazao je Nikolić.

Po prvi put su malu maturu sa učenicima iz opštine Štrpce, slavili i njihovi vršnjaci iz Velike Hoče i Orahovca

Nastavnik Fizičkog vaspitanja iz Orahovca Nenad Milenković je preneo da je na proslavu mature došlo trinastoro đaka i desetoro nastavnika

"Hteli smo da ih podržimo, da se deca na neki način provesele, da vide ovaj pravi defile koji je bio u centru Štrpca. Svi su oduševljeni. Hvala direktoru Nikoliću što nas je pozvao i sve kolege. Oduševljene su i kolege i deca i biće prelepo i nezaboravno iskustvo", kazao je Milenković.

Mali maturanti su slavlje nastavili u hotelu "Narcis" na Brezovici.