Malići: Političari na Kosovu treba da uče od SAD, žene da ne budu diskriminisane zbog marame

Blinken sa Osmani i Kurtijem
Izvor: Twitter

Imam džamije "Prof. dr. Bedri Kamberi" u Prištini, Ljabinot Malići, ocenio je da bi kosovske institucije trebalo da se ugledaju na Sjedinjene Američke Države po tretmanu žena sa maramom, prenosi Telegrafi.

On je to rekao povodom toga što je na sastanku predsednice i premijera Kosova Vjose Osman ii Aljbina Kurtija sa američkim državnim sekretarom, na američkoj strain sedela žena sa velom na glavi.

"Američki sekretar Entoni Blinken poželeo je dobrodošlicu kosovskoj delegaciji, predsednici Vjosi Osmani i premijeru Aljbinu Kurtiju, imajući za službenim stolom muslimanku koja ponosno nosi maramu čak i tokom ovog bilateralnog sastanka”, rekao je on.

Dodao je da su SAD "kolevka demokratije" koja kao takva treba da bude primer kosovskim političarima u oblasti verskih sloboda.

"Da devojke i žene koje nose marame više ne budu diskriminisane, maltretirane i isključene iz škole i sa posla", napisao je Malići.

Na zvaničnim fotografijama koje je objavio Kurtijev kabine, fotografija žene sa maramom nije uvrštena, dok se na fotografijama Stejt departmenta i kabineta Osmani nalazi američkja službenica sa maramom.