Mališani iz Goraždevca i Štrpca dobili sportsku opremu

Donacija sportske opreme za škole fudbala u Goraždevcu i Štrpcu
Izvor: Aleksandar Lekić

Fondacija "Dajana Paunović" i NVO "Primo la toleranca" uz podršku Fudbalskog saveza Srbije, dodelili su sportsku opremu novoformiranom fudbalskom klubu “Omladinac” iz Goraždevca i Školi fudbala “Brezovica” iz Štrpca.

U saopštenju dostavljenom medijima se navodi da su fudbalskom klubu koji okuplja decu osnovnog i srednjoškolskog uzrasta iz Goraždevca donirani fudbalski dresovi i lopte koje su mališanima uručili Dajana Paunović, osnivač istoimene fondacije i predstavnici NVO “Primo la toleranca”.

"Ispunili smo obećanje da ćemo doći i obići sve ove mališane jer oni to zaslužuju. Bićemo uvek uz njih", istakla je predsednica istoimene fondacije Dajana Paunović.

Ona je poručila da je za nju posebno veliko zadovoljstvo to što je zajedno sa partnerima bila u mogućnosti da podrži novoosnovani klub u srpskoj enklavi.

Zahvaljujući na ovoj značajnoj podršci i iskazanoj solidarnosti, jedan od trenera u klubu Vasilije Srbljak ukazao je na značaj ovog gesta za decu Goraždevca.

"Svima hvala što su ovde, što su došli i doneli nam opremu koja nam je bila preko potrebna. Nama ostaje da treniramo i budemo još bolji", naglasio je on.

Predsednik Upravnog odbora fondacije Dajana Paunović, Marko Matić je kazao da je dečiji osmeh najlepša zahvalnost koju su mogli da dobiju.

"Nije nam ništa bilo teško, jer smo na licima ove dece videli sreću i zadovoljstvo, a to nam je najvažnije. Vrlo brzo dolazimo ponovo", obećao je Matić.

Mališani, ali i njihovi treneri nisu krili zadovoljstvo istakavši da im je svaka vrsta pomoći od velikog značaja za dalji napredak kluba.

Osim fudbalskom klubu u Goraždevcu, majice i lopte biće poklonjene i školama fudbala u Gračanici i Severnoj Mitrovici, a deca iz ovih opština i iz Štrpca, biće učesnici predstojećeg Festivala fudbala Srbije koji će se tokom ovog meseca održati u Кraljevu.