Manastiru Draganac od Kancelarije za KiM oprema za farmu i mlekaru

Milena Parlić u Manastiru Draganac
Izvor: Kancelarija za KiM

Pomoćnica direktora Kancelarije za KiM Milena Parlić uručila je danas manastiru Draganac značajnu opremu za potrebe razvoja njihove farme i mlekare koja će im biti od velikog značaja za unapređenje proizvodnje. 

Sredstvima Kancelarije za KiM, manastirska ekonomija dobila je opremu u vidu muzilice za četiri koze, rashladne vitrine, pasterizatore, kuhinjski nameštaj, vakumirke, prese, konstrukcije za mužu koza, kade za sir...

"Danas sam ovde da u ime Kancelarije za Kosovo i Metohiju i direktora Petra Petkovića bratstvu manastira Draganac uručimo opremu za njihovu mini farmu, za širenje ove njihove male ekonomije, tako da nastavljamo da radimo, da gradimo i pomažemo naše svetinje i narod na KiM", istakla je Parlić, navodi se u saopštenju Kancelarije za Kosovo i Metohiju.

Parlić je osudila jučerašnje obijanje crkve u Suvom Dolu.

"Koliko god neki rušili i uništavali, mi ćemo više da gradimo i obnavljamo, a najbolji dokaz za to su naše svetinje koje su porušene i spaljene 1999. i marta 2004. godine, a zatim i obnovljene", kazala je.

Pomoćnica direktora Kancelarije za KiM je prethodno u manastiru Draganac prisustvovala svetoj liturgiji na dan obeležavanja svetog Pantalejmona.