Medicinskoj školi u Severnoj Mitrovici uručeni računari, donacija poslanice Danijele Vujičić

Uručena donacija Medicinskoj školi
Izvor: Kosovo Online

Gradonačelnik Severne Mitrovice Milan Radojević obišao je danas, sa načelnikom Školske uprave za KiM Ivanom Zaporožcem i zamenicom gradonačelnika Adrijanom Hodžić, Medicinsku školu sa domom učenika i tom prilikom uručio im laptop računare, donaciju poslanice u Skupštini Srbije Danijele Vujičić.

Radojević, koji je i sam pohađao Medicinsku školu u Severnoj Mitrovici, izrazio je zadovoljstvo što je škola danas mnogo opremljenija nego u vreme dok je on bio učenik i izrazio nadu da će se još više raditi na opremanju škole kako bi se učenicima pružili što bolji uslovi za obrazovanje.

"Samo u protekle dve godine u rekonstrukciju i obnovu ove škole uloženo je gotovo 300.000 evra. Videli ste i sami da je vidljiva velika razlika. Ova škola i dalje nastavlja da doprinosi ne samo gradu već i društvu. Svršeni školarci danas rade u Kliničko-bolničkom centru gde pomažu u borbi protiv pandemije koronavirusa tako da je značaj ove škole višestruk. Nastavićemo sigurno sa ulaganjem, ne samo u ovu već i u ostale škole na teritoriji naše opštine jer naša politika je jasna da je u obrazovanju budućnost i trudićemo se da iz godine u godinu bude što više dece u srednjim šklama i da kadrovi budu sve bolji i bolji i na ponos ovog grada", rekao je Radojević koji je izrazio zahvalnost poslanici Danijeli Vujičić koja je obezbedila računare koji su danas uručeni.

Poslanica Danijela Vujičić, koja nije mogla da prisustvuje današnjem događaju, za Kosovo onlajn kaže da je na ovaj način želela da pokaže da je svim srcem uz učenike koji marljivo rade na Kosovu.

"Radujem se kada delima pokazujemo brigu za našu decu, naše školarce. Ulaganjem u njih ulažemo u naše obrazovanje, očuvanje našeg identiteta, sa ciljem da ostanu na KiM i svoje stečeno znanje primene u praksi na kvalitetan način i budu podstrek generacijama koje dolaze", rekla je Vujičić.

Vujičić je istakla da je ovaj poklon plod zajedničkog rada jednog velikog tima.

"Ovaj prigodan poklon je zajednički trud ne samo moj nego i svih nas, plod saradnje sa gradonačelnikom Milanom Radojevićem, načelnikom Školske uprave za KiM Ivanom Zaporožcem i ovo je dokaz da naša dela govore da zajedno možemo sve", zaključila je Vujičić.

Zamenica gradonačelnika Adrijana Hodžić naglasila je prilikom uručenja računara da će se svi započeti u projekti u Medicinskij školi, biti završeni.

„Završićemo ono što smo započeli, završiće se renoviranje hodnika, renoviraćemo još devet učionica i kompletan kabinet koji služi za profesionalne predmete u ovoj školi. Naša investicija kao opštine je bila i adaptacija fasade, uređenje učeničkih soba, ali i kuhinja, a nismo zaboravili ni nastavnike kojima smo omogućili logistiku kroz nabavku opreme koja će pomoći deci da bolje razumeju predmete koje uče“, rekla je Hodžić.

 

Načelnik Školske uprave za KiM Ivan Zaporožac je podsetio da je njegovo prvo radno mesto upravo bilo u ovoj školi i da mu je drago kada vidi da đaci danas imaju neuporedivo bolje uslove što predstavlja satisfakciju za dalje ulaganje u školstvo.

"Danas sam video jednu znatnu promenu u ovoj školi što u nastavnim sredstvima što u unutrašnjem i spoljašnjem uređenju ove škole. Ovo mi daje za pravo da kažem da ova škola ide krupnim koracima napred, da prati svu modernizaciju i sve tokove koje nalaže naše Ministarstvo prosvete. Slobodno mogu reći da sam ponosan na đake, nastavnike i direktora ove škole jer pokazuju koliko obrazovanje u našim školama ide savremenim tokom", istakao je Zaporožac.

Direktorka Srednje medicinske škole Marina Biševac istakla je da su zahvaljujući ljudima koji su danas prisutni ova škola napredovala i da deca danas u školi imaju sve što im je potrebno za učenje, a da se deca koji se nalaze u domu osećaju kao kod svoje kuće.

"Meni je posebno zadovoljstvo da je ovo godina našeg jubileja jer naša škola ove godine slavi 75. godina postojanja, a ovim donacijama su naši gosti svoja imena utkali u razvoj ove škole. Nadam se da ćemo i dalje nastaviti da opravdamo ovo poverenje novim uspesima", kazala je Biševac posebno zahvalivši poslanici Danijeli Vujičić.

Medicinsku škola sa domom učenika u Severnoj Mitrovici pohađa 550 učenika, dok u domu koji se nalazi u sklopu škole ima 112 kreveta. Tu je trenutno smešteno 96 učenica, mahom iz enklava, a ima i učenica iz Kragujevca, Novog Pazara, Aleksandrovca… Škola ima 137 zaposlenih.