Mehmeti o hapšenju 48 policajaca: Imidž policije nije narušen

Samedin Mehmeti
Izvor: Reporteri

Direktor Kosovske policije Samedin Mehmeti smatra da imidž policije nije narušen nakon hapšenja 48 policajaca u akciji "Tačka", prenosi Indeks onlajn.

"Ne mislim da je imidž narušen, naprotiv, smatram da je integritet policije zaštićen ako uklonimo osobe osumnjičene za korupciju. Nisu svi korumpirani, niti su počinili krivična dela. Za ovakve slučajeve potrebna je nulta tolerancija. Mislim da nije dobro to što se desilo, ali takođe mislim da je imidž policije sačuvan. Radimo analizu, istraga Policijskog inspektorata je u delikatnoj fazi i ne možemo mnogo toga da preduzmemo dok je proces u toku”, rekao je Mehmeti na sednici Odbora za bezbednost.

Podsetimo, u sklopu akcije Policijskog inspektorata Kosova, 14. marta, je uhapšeno 48 pripadnika Kosovske policije i dva carinika, dok je 18 osumnjičnih još u bekstvu.

Uhapšeni kojima je određen pritvor terete se za učešće i organizovanje kriminalne grupe, neovlašćenu kupovinu, držanje i prodaju narkotika, zloupotrebe službenog položaja ili ovlašćenja i krijumčarenje robe, navodi se u saopštenju Osnovnog suda.

Akciji "Tačka" prethodila je jednogodišnja istraga protiv ukupno 68 osoba.