Meštani Gračanice protestuju zbog višednevnog problema sa strujom

Protest u Gračanici
Izvor: Kosovo Online

Žitelji dela Gračanice koji se dvanaest dana suočavaju sa problemom snabdevanja električnom energijom, uputili su poziv i apel nadležnima u Kosovskoj energetskoj distribuciji da angažuju dodatno osoblje i saniraju kvar.

Meštani su se danas okupili na Javnom parkingu u Gračanici kako bi javnost upoznali sa problemom koji imaju. Najavljuju radikalnije mere ukoliko se njihov problem ne reši.

"Uslovi su vrlo teški. Mnogo je porodica i staračkih domaćinstava koja imaju samo jednofazno napajanje strujom. Dosta je porodica sa malom decom  i svi su oni ugroženi. Dodatno situaciju otežava i restrikcije pijaće vode što stvara uslove vrlo teške za život. Imali smo razumevanja, bile su poplave posle Božića, nismo bili toliko uporni da ekipe  izađu odmah na teren i reše problem.  Čekali smo nekoliko dana, ali ovo je dvanaesti dan ljudi, dvanaesti dan živeti u ovakvim uslovima, to nije bilo ni u 19. veku“, rekao je Aleksandar Todorović.

Meštani su u više navrata prijavljivali problem kosovskoj kompaniji za distribuciju i snabdevanje električnom enerijom. Njihove ekipe su ustanovile kvar u podzemnom kablu dužine 15 metara koji se iz trafostanice vezuje za banderu.  

Prema rečima vlasnika restorana „Arsa“ Miroslava Arsića ekipe Kedsa zamene osigurače koji veoma brzo stradaju zbog opterećenja i celo naselje se snadbeva jednom fazom električne energije u kojoj nema dovoljno napona da se pokrenu kućni uređaji.

„A da ja ne platim jedan mesečni račun za utrošenu struju od 700 do 1.000 evra njihove ekipe će da dođu u kratkom vremenskom periodu, najamnje pet ekipa da mi isključe struju. Ne znam šta da kažem više", ispričao je Arsić. 

Vlasnik restorana Arsa navodi da privrednici u ovom delu Gračanice trpe ogrmnu štetu zbog problema snadevanja električnom energijom.

misterNO
19. Januar 2021.
Eto, da su pustili neke da prodju granicu, sve bi vam bilo rešeno! Živela Beogradjanka 2, 3 , 4!!!