Muškoljaj: Preduzeti mere protiv supruga Vjose Osmani zbog jezika mržnje prema novinarima

Imer Muškoljaj
Izvor: Slobodno srpski

Predsedavajući Saveta za štampu Kosova Imer Muškoljaj izjavio je da bi trebalo preduzeti mere protiv supruga Vjose Osmani Prindona Sadrijua zbog korišćenja jezika mržnje prema novinarima i medijima. Direktor Gazeta ekspresa Ljeonard Kerkući navodi da je Sedriu pozvao na nasilje nad novinarima i njihovim porodicama, prenosi Reporteri.

On podseća da je Sadriu visoki diplomata, državni zvaniučnik  i da se nalazi se u rezervnom sastavu Kosovskih bezbednosnih snaga.

"Nedopustivo je što nekoliko dana unazad koristi jezik mržnje protiv novinara i medija“, napisao je Muškoljaj.

Dodaje da bi Ministarstvo inostranih poslova i Kosovske bezbednosne snage trebalo da reaguju i da preduzmu mere protiv ovakvog načina izražavanja u skladu sa zakonskim propisima koji su na snazi

"U pokušaju da prikrije dela svoje supruge, ne može da optužuje novinare i medije korsiteći se rečnikom koji nije primeren jednom diplomati“, napisao je Muškoljaj.

 

Prindon Sadriu je u utorak uveče reagovao nakon što su mediji izevstili je Vjosa Osmani potrošli 4.000 evra na
troškove putovanja tokom poslaničkog mandata, a Sadriu je medijsko izveštavanje nazvao "udruženim zločinačkim poduhvatom".

I direktor Gazete ekspres i T7 Ljeonard Kerkući rekao je da izjava Sadrijua predstavlja najozbiljniji napad na medije i novinare i da je ovo poziv na nasilje nad novinarima i njihovim porodicama.

U objavi na Fejsbuku Kerkući piše da je zabrinut da Sadriju nije jedini koji ima ovakvo mišljenje već da se sa njim slažu i predsednica Vjosa Osmani i premijer Aljbin Kurti.

 

Povodom ove izjave reagovalo je i Udruženje novinara Kosova koje je, kako kažu uznemireno zbog uvreda koje je Sadriu izneo na račun novinara i medija.

"Optužbe i napadi supruga predsednice, koji je i na državnoj funkciji u Ministarstvu spoljnih poslova, povećavaju nesigurnost novinara na Kosovu", navedeno je u saopštenju udruženja.

.