Nada Petronić: Pobedu u Istanbulu posvetila sam svom treneru Lunetu, nedostaju mi njegovi saveti

Nada Petronić
Izvor: Kosovo Online

Takmičarka kik-boks kluba „Kosovska Mitrovica“ Nada Petronić, zlatnu medalju koju je u subotu osvojila na Evropskom prvenstvu za juniore u Istanbulu, posvetila je svom treneru Milunu Milenkoviću - Lunetu, koga su specijalne jedinice Kosovske policije uhapsile u junu ove godine i koji se bezmalo tri meseca nalazi u pritvoru.

Mlada šampionka je istakla da joj je ova pobeda vrlo važna, jer je povratila evropski tron.

„Postala sam po drugi put evropska prvakinja u kik-boksu. Moja prva pobeda je bila 2021. a sada sam povratila titulu. Ova pobeda za mene je od velikog značaja, posebno zato što naš trener Milun Milenković Lune trenutno nije tu. Veoma sam zahvalna svima na velikoj podršci, ovo je velika pobeda za mene, klub, grad, porodicu kao i za reprezentaciju Srbije“, rekla je Petronić.

Petronić je tporučila da joj je tokom teških trenutaka pred samu borbu nedostajao trener sa kojim je od početka karijere radila.

„Pobedu sam posvetila treneru Milunu Milenkoviću - Lunetu. On mi iz dana u dan sve više nedostaje, a najviše kada je trebalo da uđem u ring, da mi kaže šta treba da radim i da me posavetuje, kao trener koji me zna ceo život i sa kojim radim. Taj trenutak mi je falio, kada mi kaže šta da radim“, istakla je Petronić..

Ona je najavila učešće na Balkanskom prvenstvu i takmičenju "Balkan best fajters".

Kok-boks klub „Kosovska Mitrovica“, za koji se Nada se takmiči, i koji je ostvario zavidne uspehe u raznim takmičenjima širom Evrope, do momenta hapšenja vodio je trener Milun Milenković. Nakon toga brigu o klubu i svim njegovim članovima, preuzeo je pomoćni trener Aleksandar Alagić.